Política
La secretaria general del PP, Cuca Gamarra
Foto: La secretaria general del PP, Cuca Gamarra | Flickr
Habitatge

El PP titlla de "fracàs" la llei d'habitatge del Govern espanyol: "Propaganda electoral"

Temps de lectura: 2 minuts
La secretaria general del PP, Cuca Gamarra
Foto: La secretaria general del PP, Cuca Gamarra | Flickr

El PP ha presentat el seu programa per la vivenda per intentar solucionar el problema de l'accés a l'habitatge dels joves espanyols i el continu encariment dels lloguers a causa de l'escassetat d'oferta i la pressió turística a nombroses localitats del país.

Què diu? La secretària general, Cuca Gamarra, ha criticat que "Sánchez només recordi el problema de l'habitatge quan hi ha eleccions".

  • "Ja s'han acostumat els espanyols a veure com, cada vegada que hi ha una campanya electoral, es parli de centenars de milers d'habitatges que es construiran o d'algunes mesures que es volen impulsar però que, a l'hora de la veritat, aquestes mesures no funcionin perquè eren propaganda electoral", retreu Gamarra a Sánchez.
  • "A Pedro Sánchez només li preocupa l'habitatge quan d'un procés electoral pot dependre el seu, d'habitatge", ha anunciat la popular, fent al·lusió a la Moncloa. 
  • També demana al Govern espanyol tramitar la Proposició de Llei del PP aprovada al Senat per combatre l'okupació i que inclou el desallotjament en 24 hores: "A l'okupa se'l desallotja, no se'l protegeix", afegeix Gamarra.

En detall: La secretària general del PP ha assegurat que els joves han de destinar el 94% del seu salari mensual al pagament del lloguer i que, en els darrers cinc anys, l'okupació il·legal d'habitatges ha augmentat un 39%, cosa que agreuja encara més la crisi habitacional a Espanya.

  • Entre les propostes que proposen els populars hi ha la d'habilitar més terra per a la construcció d'habitatges, generar pisos de lloguer a preu assequible, facilitar als joves ajuts per al lloguer, afavorir l'accés a la hipoteca i una llei contra l'okupació.

Per acabar: Cuca Gamarra recorda que l'habitatge és per als ciutadans un dels tres principals problemes a què s'enfronta aquest govern, "però la gestió que ha fet Sánchez ha convertit l'accés a un pis en un bé de luxe".