Política
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont
Junts

Puigdemont agraeix el suport de les 250 personalitats que han signat un manifest en favor de la seva candidatura

Actualitzat: Dijous, 18 d'abril de 2024. 20:00
Temps de lectura: 2 minuts
Carles Puigdemont
Foto: Carles Puigdemont | Instagram / @carlespuigdemont

Unes 250 personalitats procedents del món de la cultura, la ciència o la política han signat aquest dijous un manifest en suport a la candidatura de l'expresident Carles Puigdemont a les eleccions del pròxim 12 de maig. 

Què en sabem? El manifest, que porta per títol 'Amb el president Puigdemont, cap a una Catalunya independent', considera que la candidatura de Junts+ Puigdemont x Catalunya representa la "legitimitat de l'històric referèndum de l'1 d'octubre del 2017" i crida a culminar-lo.

  • Així, també defensen que un cop s'apliqui la llei d'amnistia, és el moment de permetre el "retorn" de Puigdemont i d'"unir esforços" per "reprendre amb més força i intel·ligència" el camí iniciat el 2017.
  • El manifest també sosté que l'expresident és la figura "més reconeguda" a nivell mundial de la "causa per a l'alliberament de la nació catalana", i per això apunta que no es pot "malbaratar" el seu lideratge, ja que la seva "lluita el fa mereixedor d'aquest respecte i de prestigi internacional".

Qui ha firmat? Entre els noms coneguts fins ara, destaca l'adhesió del periodista Carles Porta, la xef Ada Parellada, el sociòleg Salvador Cardús, el raper Valtònyc, l'escriptor Albert Sánchez o els actors Toni Albà, Lluís Marco o Lloll Bertran.

  • També hi apareixen noms com el de l'exdiputat de la CUP Julià de Jodar, l'exsecretari general d'ERC, Àngel Colom, l'exeuroparlamentari republicà Bernat Joan o alguns exsocialistes com Jaume Sobrequés, Pere Ayguadé, Núria Carrera, o Jaume Nualart que va ser diputat per Iniciativa.

Amb més detall: "El 12 de maig toca anar a les urnes i donar suport el president Carles Puigdemont", conclou el text, que està obert a més adhesions a través de la pàgina web que s'ha engegat aquest mateix matí.

Agraïment de Puigdemont