Política
Senat
Foto: Senat | @Senadoesp | X
Cas Koldo

El PP acusa el PSOE de voler "boicotejar" la compareixença de Koldo García el dilluns en el Senat

Temps de lectura: 2 minuts
Senat
Foto: Senat | @Senadoesp | X

El PP i el PSOE han protagonitzat aquest divendres un enfrontament després que els populars hagin acusat els socialistes d'"intentar boicotejar" la compareixença de Koldo García del dilluns que ve a la comissió d'investigació del Senat.

Què en sabem? El PP acusa el PSOE d'intentar "evitar tant sí com no" la compareixença de Koldo García "utilitzant tots els estratagemes possibles". Fan referència a una iniciativa registrada aquest divendres pel Grup Socialista, que la veuen com un intent "a la desesperada per boicotejar la compareixença".

  • El PP es refereix al fet que el PSOE hagi enviat un escrit a la Mesa de la Cambra Alta per demanar que la compareixença de Koldo García no se celebri dilluns que ve 22 d'abril: "El PSOE ha enviat aquest escrit malgrat que Koldo García ha mostrat la seva total disposició a venir dilluns que ve 22 d'abril, tal com ha expressat públicament i a la Cambra Alta", diu el PP al Senat.
  • El PSOE escriu en el document que la Comissió de Recerca hauria d'haver establert la circumstància d'"urgent necessitat" per citar Koldo García dilluns que ve i que, per tant, sol·liciten a la Mesa que "procedeixi en conseqüència". 
  • Per als populars l'escrit del partit de Pedro Sánchez té com a objectiu generar "una pressió perquè no comparegui Koldo García, que esperem que es quedi a l'àmbit parlamentari, i que demostra la por del Govern i del PSOE pel que pugui dir Koldo al Senat", diuen.

Per la seva part, el PSOE nega que s'hagi registrat un escrit al Senat perquè no es produeixi la compareixença de Koldo García dilluns, tal com sosté el PP.

  • "El PSOE estarà a la compareixença i li formularà les preguntes necessàries per ajudar a esclarir els fets. No ens oposem a la seva compareixença", defensa el grup.
  • Això sí, els socialistes denuncien que les formes en les quals s'ha desenvolupat la convocatòria d'aquesta compareixença "no segueixen el que estableix el Reglament del Senat".

Per acabar: Per tot això, les fonts del PP també han recalcat que "a l'obstrucció del Ministeri de Marlaska al Senat per facilitar les dades de contacte de Koldo per enviar-li la notificació corresponent, se suma una última iniciativa del Grup Socialista a la desesperada per boicotejar la compareixença".

Categoria: Política