Política
Dos moments de la conversa
Foto: Dos moments de la conversa | 8tv
Eleccions catalanes

Pep Prieto, del Gabinet de Comunicació de Salvador Illa, amenaça 8tv: "Et presentaré una denúncia tan de puta mare..."

Temps de lectura: 2 minuts
Dos moments de la conversa
Foto: Dos moments de la conversa | 8tv

Pep Prieto, periodista i membre del Gabinet de Comunicació del PSC, ha amenaçat aquest dimarts un reporter de 8TV que estava fent preguntes de caràcter polític davant de la parada de Sant Jordi que els socialistes havien instal·lat a la Rambla de Catalunya amb carrer de la Diputació. 

Què en sabem? Prieto estava acompanyant el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, durant la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació. 

  • Acabat el torn de preguntes dels periodistes, la portaveu socialista al Congrés, Alícia Romero, també present, es va dirigir a uns manifestants que hi havia ben a prop i que havien intentat interrompre amb crits de protesta les declaracions del candidat del PSC. 
  • Prieto va voler impedir que 8tv enregistrés aquest moment i també va voler evitar que el reporter Marc Pedrazzoli formulés preguntes sobre corrupció política. 

Què va dir? Prieto, amb un to molt alterat, es va dirigir al periodista i el va amenaçar dient-li: “Et presentaré una denúncia tan de puta mare, tio...".  I després va afegir: "Treu-me el micro, d'acord? Treume'l".

Context. Just abans d'aquests fets, Salvador Illa havia atès els mitjans de comunicació, coincidint amb l'endemà de la compareixença pel Cas Koldo.  

  • En el torn de preguntes, els periodistes presents van demanar-li una valoració d'aquesta sessió al Congrés dels Diputats. 
  • L'equip de 8tv va preguntar llavors a Illa què li havia semblat l'interrogatori del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que va ser especialment dur amb l'exministre de sanitat. 
  • Just en aquest moment, a la gravació, ja es veu Pep Prieto, darrere d'Illa, molest per les preguntes formulades.