Política
El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños
Foto: El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños | X / @Congreso_Es
Eleccions 12-M

Bolaños, al PP: " Per què no es presenten amb Puigdemont? Els proposo un nom: Junts pel conflicte"

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños
Foto: El ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños | X / @Congreso_Es

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dimecres que el PP té "fixació" amb Carles Puigdemont i "nostàlgia del 2017".

Què ha dit? A la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés, Bolaños ha recomanat al partit d'Alberto Núñez Feijóo que faci una coalició de cara a les eleccions catalanes del 12-M amb Puigdemont.

  • "Mireu, fins i tot els dono un nom, 'Junts pel conflicte', perquè vostès són dues cares de la mateixa moneda, separadors i separatistes, tots units en aquesta nostàlgia per l'any 2017”.
  • "A vostès, per tant, no els preocupa ni Catalunya, ni el senyor Puigdemont ni l'amnistia. A vostès els preocupa que es posa de manifest cada dia que nosaltres, el govern socialista, som capaços d'unir els catalans i d'unir-los amb la resta dels espanyols. És a dir, que es demostra cada dia que vostès són incompetents per governar, però competents per incendiar”, ha expressat.

En detall: És la resposta que ha donat el ministre a Cayetana Álvarez de Toledo quan l'ha preguntat pel retorn de Puigdemont. “Què farà el govern espanyol quan el pròfug amb voluntat de reincidir torni a Espanya?”.

  • La portaveu del PP a la cambra baixa ha assegurat que el líder de Junts per Catalunya “serà detingut”. “No ho podrà impedir la llei d’amnistia”, ha assegurat, a més de preguntar al ministre Bolaños al costat de qui se situarà “quan un jutge ordeni la detenció de Puigdemont”.

Context: La sessió de control d’aquest dimecres ha estat marcada per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid d’obrir diligències prèvies contra Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez, per investigar les relacions que ha mantingut amb diverses empreses privades que han acabat rebent fons i contractes públics de l'Executiu espanyol.