Política
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr
Govern espanyol

Manos Limpias diu que ha presentat proves al jutge: Sánchez era còmplice dels negocis de la seva dona

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez i la seva dona
Foto: Pedro Sánchez i la seva dona | Flickr

Manos Limpias ha anunciat aquest divendres que ha presentat proves "irrefutables" al Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, que investiga la dona del president Pedro Sánchez, que acreditarien que el president era "coneixedor, còmplice i cooperador necessari dels negocis de la seva dona".

En detall: Al document, segons diuen, s'apunta que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, era "coneixedor de totes les activitats de la seva dona" que emmarquen en un delicte de tràfic d'influències.

  • Durant la convocatòria, el responsable del sindicat ha emprat els termes d'"inductor" i "cooperador necessari" per descriure el paper que va tenir Sánchez en les activitats de la seva dona.
  • El secretari general del sindicat denunciant, Miguel Bernard, ha apel·lat al "secret de sumari" per no aportar detalls d'aquest "tema delicat". L'única cosa que ha indicat és que la informació aportada ara està vinculada amb Globalia, màxim accionista d'Air Europa, empresa que va ser rescatada durant la pandèmia per l'Executiu central mitjançant una inversió pública de 600 milions d'euros.

D'on venim? El que apunten des de Manos Limpias és que la "relació d'amistat" de Begoña Gómez amb Javier Hidalgo, CEO de Globalia fins al 2021, "no ha estat desmentida" i subratllen que van tenir "contactes directes, íntims i constants".

  • Així suggereixen que la dona de Sánchez hauria influït en el rescat d'Air Europa i que el president  de l'Executiu no es va absentar del Consell de Ministres, que el va aprovar aplicant un suposat conflicte d'interessos. 
  • A més, Miguel Bernard ha assenyalat que el Govern espanyol ha intentat "deslegitimar" l'obertura de diligències contra Begoña Gómez dient que han fet servir "retallades de la premsa" i que les han presentat "en un jutjat", com si haguessin "agafat unes tisores" i ho haguessin transformat "en una denúncia".

Per acabar: El sindicat ha denunciat que "el millor defensor" de la dona del president és la Fiscalia General de l'Estat després que el Ministeri Públic hagi recorregut als superiors del jutge Juan Carlos Peinado perquè arxivés la causa.