Societat
Foto: | ACN
Salut

Els nadons de 6 mesos ja es poden vacunar contra la covid amb Pfizer i Moderna

Foto: | ACN

Les vacunes de Moderna i Pfizer han estat aprovades per poder ser subministrades a bebès a partir de sis mesos. Ho ha dictaminat el Comitè de Medicaments d'Ús Humà (CHMP ) de l'Agència Europea de Medicaments (EMA).

Per què és important? La vacunació va acabar amb els efectes del virus que va generar una pandèmia mundial. Tot i això, el coronavirus no ha desaparegut, però és menys mortal. En aquest sentit, poder vacunar infants garanteix una protecció per a reduir els efectes de contraure malalties greus en ser infectats.

Al detall: Les dosis que rebran els infants seran menors.

  • La vacuna de Pfizer constarà de tres dosis en infants de 6 mesos a 6 anys. Les dues primeres en un interval de tres setmanes, i la tercera almenys 8 setmanes després de la segona.
  • En el cas de Moderna les dosis seran dues: en un interval de dues setmanes de diferència. S'administrarà a infants de 6 mesos a 5 anys.

Què esperar? Els efectes secundaris en aquestes franges d'edat són els mateixos que els observats en grups d'edat més avançada.

  • Somnolència, irritabilitat, pèrdua de la gana, picor i inflamació en el punt de vacunació.

Què diuen? Des de l'EMA asseguren que "els efectes van ser generalment lleus o moderats i van millorar al cap de pocs dies de la vacunació. Per tant, el CHMP va concloure que els beneficis superen els riscos"

Categoria: Societat
Etiquetes: Vacunes Coronavirus