Societat
Foto: | Hazte Oír
Igualtat

"Les niñes no existen": el nou missatge discriminatori de l'autobús d'Hazte Oír

Foto: | Hazte Oír

Aquest dilluns començarà a recórrer els carrers de Madrid el nou autobús de l'organització Hazte Oír amb el lema #StopLeyTrans i missatges com "Les niñes no existen", "no a la mutilación infantil" i "las mujeres no tienen pene".

Per què és important? La tramitació de la llei trans continua generant debat tant en l'espai polític com social.

  • L'organització d'extrema dreta Hazte Oír, ja ha fet diverses campanyes contra la llei del "Només sí és sí" i en defensa de la religió catòlica entre altres. Des de 2017 ha fet diverses accions en contra de la llei trans.

Què diuen? En un comunicat emès per l'entitat asseguren que la llei deixa "desprotegits principalment als nens i a les dones davant de greus abusos com són la mutilació dels seus genitals, l'hormonació i l'esterilització".

  • Diuen que els menors podran exigir "cirurgies irreversibles que afecten els seus genitals de per vida".
  • També que la llei "no reconeix el sexe biològic, per la qual cosa cadascú podrà decidir el que vulgui ser quan li vingui de gust. Al DNI i en tota la seva activitat com a ciutadà".

A més, l'autobús porta un codi QR que en ser escanejat deriva a una web amb contingut que exposa les suposades conseqüències de l'aplicació de la llei trans.

  • Han convocat una manifestació pel pròxim 11 de novembre on diuen que hi participaran metges, especialistes i "víctimes" de la ideologia de gènere.

Backgropund: El Govern va ampliar el termini per presentar esmenes, fent que l'aprovació de la llei sigui encara lluny.

  • El PSOE va presentar el passat divendres 28 d'octubre una proposta de modificació per tal que els menors de 16 anys i majors de 12 necessitin una autorització judicial per poder canviar el seu sexe al registre.
Categoria: Societat
Etiquetes: LGBTIQ+ Sexualitat