Societat
L'advocada Carla Vall i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo
Foto: L'advocada Carla Vall i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo | ACN
Violència masclista

La Fiscalia investiga les noves denúncies d'abús a l'Aula de Teatre de Lleida

L'advocada Carla Vall i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo
Foto: L'advocada Carla Vall i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo | ACN

La Fiscalia de Lleida comença a investigar les deu noves denúncies per abús a l'Aula de Teatre de Lleida durant el curs 2018-2019.

Per què és importat? Aquests casos no han prescrit i, per tant, permeten reobri el cas que va quedar arxivat l'any 2018.

  • El cas de l'Aula de Teatre de Lleida va sortir a la llum amb el testimoni de nou víctimes en un reportatge dels periodistes Núria Juanico i Albert Llimós al diari Ara l'any 2020.
  • Els fets s'havien produït entre 2001 i 2008 pel que havien prescrit i no es van jutjar.

Background: Després que s'estrenés el documental El sostre groc, d'Isabel Coixet, sobre el cas, la Paeria va demanar que s'investiguessin quatre responsables, dos exprofessors i dues exdirectores, una de les quals encara és professora al centre.

  • Es creu que alguns podrien haver comès abusos i altres haver conegut els casos i haurien callat.

Proves: L'advocada que porta el cas, Carla Vall, ha declarat que el documental és una prova, ja que conté "suficient material".

Què diuen? L'actual directora de l'Aula de Teatre, Ares Piqué, va declarar que “tothom ha de veure el documental El sostre groc per donar suport incondicional a totes les veus que s’han alçat contra aquests abusos i per aprendre del que ha passat. Perdó per tot allò que hem estat incapaços de veure o fer durant aquest temps”.

  • “Som aquí per crear camins de reparació i sempre estarem al vostre costat”.
  • També va agrair la tasca de l'associació Dones Escena per fer “allò que nosaltres des de l’Aula hem estat incapaços de fer”.