Societat
La nova campanya del ministeri pel 25N
Foto: La nova campanya del ministeri pel 25N | Principal
Igualtat

Missatge als homes: "No violis", la nova campanya del 25N

La nova campanya del ministeri pel 25N
Foto: La nova campanya del ministeri pel 25N | Principal

"Si una de cada dues dones hem patit violència masclista, per què mai parlem dels agressors?". Per primera vegada la campanya del Ministeri d'Igualtat pel dia contra la violència de gènere, el 25N, és per als agressors i no per a les dones. El missatge principal és que els homes es preguntin: "Si ni tu ni jo som agressors, aleshores qui?"; "On són els agressors?"

Per què és important? Des del Ministeri defensen la importància que els homes formin part de la lluita contra la violència masclista. Asseguren que la campanya va dirigida als qui encara "són recuperables".

D'on venim? El masclisme i la violència sexuals continuen sent estructurals i fruit d'això les actituds masclistes continuen existint.

  • Entre joves, en grups de whatsapp d'homes, en homes famosos que han estat acusats i que la societat valida sense cap problema perquè costa més dir que "la violència masclista no existeix que dir que sí".

Què han dit? Des del Ministeri asseguren que és una "campanya incòmoda" que pretén, per primera vegada parlar dels agressors que són "un tema tabú".

  • "Ja hi ha homes que diuen a altres homes que estan sent masclistes. Volem que més homes participin del feminisme".
  • "Sempre s'han fet campanyes que han llençat missatges per a les dones, com no estàs sola, o s'han donat a conèixer els serveis que existeixen", però mai s'ha dirigit una campanya als homes.
  • Moltes campanyes també s'han dirigit a les dones explicant com evitar ser víctimes de violència masclista, per exemple, tapant la copa per evitar ser drogades, però dir "no violis és més important que dir evita ser violada".