Societat
Foto: | Conselleria de Feminismes
Violència masclista

Milers de manifestants omplen els carrers de Barcelona pel 25-N

Foto: | Conselleria de Feminismes

Centenars de persones s'han agrupat aquest divendres, a dos quarts de set de la tarda, al Passeig de Gràcia de Barcelona en la confluència amb l'avinguda Diagonal per participar en la manifestació del 25-N, dia de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Per què és important? Gent de totes les edats, entitats i personalitats polítiques formen part de la mobilització, que inclou persones amb cartells, banderes violetes i pancartes amb proclames com ara 'Si ens toquen a una ens toquen a totes', 'Ens volem vives' o 'Stop violències masclistes'.

Què sabem? La manifestació ha començat el recorregut baixant cap a Gran Via, enmig d'un ambient festiu però a la vegada reivindicatiu.

  • Unes 2.000 persones han iniciat la manifestació convocades per Novembre Feminista.
  • Diversos centenars de persones han començat a reunir-se a Passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal des de les 18:00.

Al detall: La manifestació l'encapçala una pancarta amb el lema "Ocupem juntes els carrers contra les violències masclistes" i se senten clams populars com "Si ens toquen a una ens toquen a totes".

  • Aquest 25-N les manifestants han protestat contra la violència vicària i l'assetjament laboral i han exigit mesures de protecció per a les dones en aquestes situacions.

Què diuen? La manifestació ha convocat dones de totes les edats.

  • Joves com la Belén Sanchís, del grup de Poble Sec feminista, que explicava que havia acudit a la convocatòria per defensar "que les dones no tenen per què aguantar tota mena de violències masclistes que viuen en el seu dia a dia".
  • "És tremendament important que la gent surti al carrer, es manifesti, declari que no està d'acord, que estem juntes, que som moltes i que tenim una resposta", ha afegit.
  • Altres manifestants de més edat, com l'Anna i Roser, consideraven que "falta molta conscienciació" amb el tema de la violència de gènere, i han lamentat que "encara hi ha partits polítics i molta gent que l'està negant, i és una evidència".
Categoria: Societat
Etiquetes: Igualtat Feminismes