Societat
Parc Natural del Delta de l'Ebre
Foto: Parc Natural del Delta de l'Ebre | Agència Catalana de Turisme
Successos

El Delta de l'Ebre, terra de 'Crims'

Parc Natural del Delta de l'Ebre
Foto: Parc Natural del Delta de l'Ebre | Agència Catalana de Turisme

El programa Crims de TV3 revelarà aquesta nit el final del cas Febamar, la investigació de l'assassinat d'una parella a Alcanar (Terres de l'Ebre).

Què sabem? En el capítol 1 emès el passat 28 de novembre, l'equip de Carles Porta narrava la mort violenta del propietari d'un concessionari de cotxes d'Alcanar, que va ser sorprès a casa seva un vespre de 2008 mentre estava amb la seva dona. 

  • El matrimoni va ser torturat fins a la mort. La investigació transcórrer entre les Terres de l'Ebre i Castelló de la Plana. 

Tot i això, no és l'únic crim que ha inquietat les terres del Delta en els últims anys. A Principal repassem alguns dels assassinats registrats al sud de Catalunya. 

Crim d'Ulldecona (1982): La mort de la Mari Carmen Castell als 18 anys va sacsejar durant molts anys la petita localitat d'Ulldecona (6.000 habitants). 

  • Fets: Després d'un carnaval i una nit de festa al municipi, el cos mig despullat de la víctima apareix a prop del castell del poble.
  • Investigació: La Guàrdia Civil dirigeix les indagacions, molt criticades per la família, ja que finalment el cas s'arxiva per falta de proves contra el principal sospitós, Ramon Pascual Barranco.
  • Condemna: Finalment, el 2000, l'Audiència Provincial de Tarragona condemna Barranco a 30 anys de presó. Només passa la meitat de la condemna entre reixes.

Parricidi a Alcanar (2007): Un jove de 19 anys mata la mare i el pare amb qui tenien una difícil relació. 

  • Fets: L'assassí, d'origen alemany, esquartera les seves víctimes i les enterra al jardí del xalet on viuen. Sis dies després del crim se suïcida amb una escopeta.
  • Investigació: Els agents constaten que el jove no tenia antecedents. 

Tret per l'esquena a Alcanar (2007): El parricidi no va ser l'únic crim escabrós a Alcanar aquell 2007. El 27 de juliol, un home va matar al seu amic amb una pistola. 

  • Fets: van tenir lloc a una urbanització despoblada a Montsià d'Alcanar. Assassí i víctima venien d'un local de Sant Carles de la Ràpita i van decidir endinsar-se al bosc amb una motocicleta. De cop, l'agressor, que tenia una pistola sense permís, va disparar un tret al clatell de la víctima, que va morir a l'instant.
  • Condemna: El 2011, el Tribunal Suprem va confirmar la condemna de 25 anys de presó sentenciada el 2010

Mort a la Ràpita (2021): El novembre de 2021, un home de 48 anys mort després de patir una parada cardiorespiratòria. Aparentment sembla una mort natural.

  • Fets: La víctima es trobava en una festa a un pis on s'havien consumit grans quantitats d'alcohol i cocaïna. Després va abandonar l'habitatge, va patir una indisposició i es va desmaiar quan baixava les escales. Després va cremar el cotxe que havien utilitzat prèviament.
  • Investigació: No és fins a l'autòpsia que es van detectar signes de violència al seu cos.

Agressió mortal a Flix (2022): L'últim crim localitzat a les Terres de l'Ebre va succeir el passat 18 de novembre quan un home va morir després de patir una agressió.

  • Fets: La víctima va ser atacada cap a les 21:30 en un mas. Va ser traslladada al CAP on se'l va intentar reanimar sense èxit.
  • Investigació: La DIC dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per esclarir els fets. El cas està sota secrets de les actuacions.