Societat
Una infermera es prepara per administrar una vacuna de la Covid
Foto: Una infermera es prepara per administrar una vacuna de la Covid | Europa Press
Salut

La quarta dosi de la covid: ¿Obligatòria o recomanable?

Una infermera es prepara per administrar una vacuna de la Covid
Foto: Una infermera es prepara per administrar una vacuna de la Covid | Europa Press

La Comissió de Salut Pública, en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, ha avalat que les persones menors de 60 anys sense factors de risc, i sempre que no hi hagi una contraindicació, es puguin vacunar amb la quarta dosi de la vacuna contra la COVID-19.

Per què és important? Catalunya té un total de 994 ingressats en centres hospitalaris amb covid, 94 més que la setmana anterior i el doble que a finals d'octubre. Hi ha 38 pacients a l'UCI.

Com funciona? Les persones menors de 60 anys que ho vulguin i no tinguin factors de risc ja poden posar-se la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19.

  • Salut considera que no hi ha contraindicacions i ha obert la porta que s'administri el fàrmac a qui ho demani.
  • Aquesta petició es pot fer per raons administratives o altres motius, sigui viatges, feina o convivència amb persones en afeccions de risc.
  •  També han donat el vistiplau a la recomanació de vacunar els nens de menys de 6 anys amb la vacuna pediàtrica.

En detall: Es mantenen la majoria de les recomanacions ja existents i es recorda la importància de la vacunació a la població de més risc:

  • Majors de 60 anys.
  • Pacients amb malalties greus de base, especialment les que suposen un descens en la immunitat.
  • Dones embarassades.
  • Personal sanitari i sociosanitari.

Què han dit? "Es podrà vacunar les persones menors de 60 anys sense factors de risc que ho sol·licitin per raons administratives o per altres motius, no existint contraindicació", ha informat el Ministeri de Sanitat després de la reunió de la Comissió de Salut Pública aquest dijous.

  • D'altra banda, la Comissió ha reiterat la crida a les persones per completar la seva vacunació o que encara no hagin rebut la vacuna, així com la recomanació de l'administració de la segona dosi reforç per als grups de risc.

D'on venim? Segons les últimes dades del ministeri, poc més del 55% de la població s'ha posat la primera dosi de reforç contra la covid, mentre que la segona s'ha administrat amb prou feines a la meitat de les persones de més de 60 anys.

Categoria: Societat
Etiqueta: Covid