Societat
Una agent dels Mossos d'Esquadra durant un operatiu
Foto: Una agent dels Mossos d'Esquadra durant un operatiu | Mossos d'Esquadra
Violència masclista

Condemnat a dos anys de presó el metge acusat d'abusar de mosses d'esquadra

Una agent dels Mossos d'Esquadra durant un operatiu
Foto: Una agent dels Mossos d'Esquadra durant un operatiu | Mossos d'Esquadra

Han condemnat a dos anys de presó al metge que estava acusat d'abusar sexualment de mosses d'esquadra, segons ha avançat TV3. 

Per què és important? Es tracta de la primera sentència dels cinc casos oberts contra el mateix metge, tots 5 per fets similars.

Què sabem? Els fets, que ara han estat sentenciats, van tenir lloc el 2019 quan el metge va visitar a una agent afectada de fibromiàlgia. 

  • Segons el testimoni de la víctima, el doctor, durant l'exploració, va fer tocaments a zones genitals. 
  • En un primer moment, la víctima no va denunciar els fets, però quan va saber de casos similars va decidir fer el pas. 

En detall: En el judici el metge va negar els fets, però la sentencia dona credibilitat a la versió de la víctima.

  • És per això que es condemna al doctor a dos anys de presó a indemnitzar la mossa d'esquadra amb 5.000 euros i a dos anys més de llibertat. 
  • Tot i això, en el dictamen judicial no es considera a la Generalitat responsable civil subsidiària, atès que, diu que desconeixia els fets i que quan van conèixer els fets van posar mesures.

Per últim: Segons ha esmentat TV3, la primera mesura la va ordenar l'aleshores conseller Miquel Buch, que va decidir posar una infermera al metge perquè el controlés.

  • Però quan va arribar a la conselleria Joan Ignasi Elena, el maig passat es va decidir suspendre el metge de sou i feina.

En dades: Un 79,3% de les dones catalanes (8 de cada 10) de més de 16 anys han patit violència masclista algun cop a la seva vida. 

  • En el tercer trimestre de 2022 s'ha detectat gairebé un 10% més de denúncies per violència de gènere respecte a l'any passat.