Societat
Carrer Enghien, on ha tingut lloc el tiroteig de París
Foto: Carrer Enghien, on ha tingut lloc el tiroteig de París | Europa Press
París

Tres morts i diversos ferits en un tiroteig a París

Carrer Enghien, on ha tingut lloc el tiroteig de París
Foto: Carrer Enghien, on ha tingut lloc el tiroteig de París | Europa Press

Almenys tres morts i diversos ferits en estat crítica en un tiroteig aquest divendres al centre de París.

El més nou: El ministre de l'Interior de França, Gérald Darmanin, ha atribuït el tiroteig a motivacions racistes.

  • En declaracions als mitjans des del mateix indret del succés, Darmanin ha afirmat que l'autor dels trets "òbviament volia atacar els estrangers". 

Situació: Segons fonts policials, un home d'uns seixanta anys ha estat detingut. Els fets han ocorregut al carrer Enghien, al districte 10 de la capital francesa.

  • La Fiscalia de París ha ordenat obrir una investigació per aclarir els fets. Es desconeixen les motivacions de l'atacant.
  • Almenys tres persones han mort i altres quatre han resultat ferides, dues d'elles en estat crític, pels trets efectuats aquest divendres per un home armat en el districte 10 de París, segons ha confirmat la Fiscalia de la capital francesa en un comunicat recollit per la cadena BFMTV.
  • Fonts pròximes a la recerca han explicat a la cadena francesa que l'individu hauria estat detingut després d'obrir foc prop d'un centre de la comunitat kurda al carrer d'Enghien.

Què ha dit? La fiscal de la República de París, Laure Beccuau, durant una roda de premsa, ha dit que...

  • “Són tres els morts, una persona en estat d'emergència absoluta, dues persones en estat de relativa emergència i l'imputat que podria ser detingut, també resulta ferit, en particular en el rostre”.

A més: El subdirector del restaurant Pouliche Paris, contactat telefònicament per l'AFP, ha declarat que “Hem vist a un ancià entrar i disparar en el centre cultural kurd, després ho va fer a la perruqueria del costat. Ens hem refugiat al restaurant amb els nostres empleats”.

Qui és l'atacant? El sospitós és un home de nacionalitat francesa de 69 anys.

  • L'atacant seria jubilat de la SNCF, on treballava com a conductor. Durant el seu arrest, la policia es va fer amb l'arma que va usar per a disparar.
  • Segons la informació de Le Parisien, l'home estava sota supervisió judicial i tenia prohibit portar una arma.
  • L'home era conegut per dos intents d'homicidi, un en 2016 i el segon l'any passat. També va atacar un centre d'immigrants amb un sabre en 2021 i acabava de sortir de presó el 12 de desembre, tal com informa el diari francès.
  • L'home havia estat acusat de violència amb una arma amb premeditació de caràcter racista, així com de degradació. Després va ser posat en presó preventiva.

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Europa Successos