Societat
Centre sanitari de la Comunitat de Madrid
Foto: Centre sanitari de la Comunitat de Madrid | Europa Press
Successos

La mort d’un nadó revifa la indignació contra Ayuso per la falta de metges

Centre sanitari de la Comunitat de Madrid
Foto: Centre sanitari de la Comunitat de Madrid | Europa Press

Ha mort un bebè de 9 mesos a Paracuellos de Jarama, a Madrid. Els fets van tenir lloc el passat divendres al matí.

Per què és important? En el moment que el nadó va morir no hi havia cap metge al centre de salut, només un infermer i un zelador. La notícia ha fet revifar la indignació amb Ayuso per la sanitat a Madrid.

Al detall: Els fets van tenir lloc a les set del matí, en un centre de sanitat 24h, a la localitat de Paracuellos de Jarama. 

  • En el moment dels fets, al centre sanitari només es trobaven un infermer i un zelador, cap metge.
  • Segons la Conselleria de Sanitat, quan el pare del nadó es va presentar al centre sanitari amb el bebè, l'infermer va constatar "la falta de signes vitals".
  • El sanitari va realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i va posar en marxa el procediment habitual d'avís al Summa.
  • Els professionals del Summa, van continuar amb les maniobres de reanimació, però finalment van constatar que "era una parada prolongada en el temps" i van confirmar la mort del nadó.

A més: Des de la Conselleria han recalcat que, "en tractar-se d'una mort inesperada per causes no esclarides", s'ha activat el protocol corresponent a aquestes situacions per a elevar el procediment a l'autoritat judicial competent.

  • Des de la Plataforma Obertura SUAP, que lluita per la reobertura dels 37 Serveis d'Urgència d'Atenció Primària (SUAP) que funcionaven abans de la pandèmia, han subratllat que el centre de Paracuellos no comptava amb metge "malgrat ser un dels triats per la Conselleria per a tenir dotació completa (metge, infermera i zelador)".
  • "Haver tingut metge no hauria garantit que el resultat fos diferent", ha indicat la plataforma. "Però sens dubte s'haurien pogut fer més coses tenint un equip complet, perquè davant una emergència la dotació mínima més útil és aquesta", han explicat.

Per acabar: La mort del nadó ha revifat les contínues polèmiques a Madrid contra la sanitat d'Isabel Díaz Ayuso.

Mentrestant: 

Categoria: Societat