Societat
Imatge de recurs de l'aeroport del Prat
Foto: Imatge de recurs de l'aeroport del Prat | Aina Martí / Miquel Vera / ACN
Coronavirus

Espanya exigirà la pauta completa o un test negatiu als viatgers de la Xina

Imatge de recurs de l'aeroport del Prat
Foto: Imatge de recurs de l'aeroport del Prat | Aina Martí / Miquel Vera / ACN

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que Espanya posarà controls a les persones que arribin de la Xina davant de l'explosió de casos de covid al país asiàtic. 

Per què és important? L'estat espanyol torna a recuperar controls de protecció per fer front a la covid. 

Què diu: La titular de Sanitat ha anunciat que Espanya demanarà la pauta completa de vacunació o un test negatiu als viatgers procedents de la Xina.

  • Darias ha assegurat que "la principal preocupació" és la possibilitat que puguin aparèixer noves variants a la Xina "no controlades".
  • "Europa té una posició comuna amb les mesures d'entrada dels viatgers que surtin de la Xina". 
  • La ministra assegura que la pandèmia "ha deixat moltes lliçons" i assegura que "les hem après". És per això, que el govern espanyol opta per aplicar controls als aeroports del país, en especial atenció a Madrid i Catalunya.
  • Tot i això, Darias ha assegurat que la situació epidemiològica a Espanya és estable i ha fet una crida a vacunar-se de la quarta dosis. 

Situació actual: L'explosió de casos de covid a la Xina ha posat en alerta al món. Països com Itàlia o els Estats Units ja han posat controls als viatgers procedents del país asiàtic. 

  • Uns 248 milions de persones a la Xina, el 18% de la població total, han donat positiu per coronavirus en les tres primeres setmanes de desembre.

Previsions: El pròxim 8 de gener, la Xina aixecarà les restriccions d'entrada i sortida al país. És per això que Europa es prepara per augmentar les mesures de control i de protecció, en especial als viatgers procedents de la Xina.