Societat
Tres menors acompanyats d'una dona a la rave de Cap d'Any de Granada
Foto: Tres menors acompanyats d'una dona a la rave de Cap d'Any de Granada | @clean.ccc
Cap d'Any

VÍDEOS: Les estampes que ha deixat la rave de Cap d'Any

Tres menors acompanyats d'una dona a la rave de Cap d'Any de Granada
Foto: Tres menors acompanyats d'una dona a la rave de Cap d'Any de Granada | @clean.ccc

La rave de Cap d'Any de Granada va acabar aquest dimecres sis després de començar, el 30 de desembre de 2022. Una setmana més tard, els voltants de la localitat de La Peza tornen a la normalitat. 

D'on venim? Camions i furgonetes van ocupar una esplanada ubicada en un terreny públic entre camps de sembrar. Van instal·lar desenes d'altaveus immensos i la música techno va començar a rebotar a aquest racó de la geografia granadina. 

Què sabem? Diversos vídeos publicats a TikTok per alguns assistents mostren les estampes que deixa aquesta festa il·legal que no ha causat problemes als veïns, tot i que si que s'han registrat algunes detencions i una condemna de presó per atropellar un agent.

  • Alguns residents van decidir apropar-se en aquesta insòlita farra, com es veu en el següent vídeo en el que apareixen tres menors d'edat acompanyats d'una dona gran.
@clean.ccc #freeparty #rave #granada #fiestanochevieja2023 ♬ sonido original - Clean

En detall: La Guàrdia Civil va decidir des del primer moment que evitaria desallotjar la festa per evitar problemes d'ordre públic. Els agents mantenien una estreta vigilància i intentaven tallar els accessos per evitar que la rave anés a més.

Qui és qui: Entre els participants hi havia joves espanyols, però també molts estrangers, que havien vingut atrets des de 12 col·lectius diferents que van impulsar l'esdeveniment.

  • Milers de joves han ballat al ritme trepidant i repetitiu de la música electrònica característica d'aquestes festes, on s'acostuma a consumir drogues.
@rave_adventures Teknival fin de año‼️ #freepartyisnotacrime #rave #teuf #tekno #tektok #freeparty #ravetok #lapezagranada #lapeza #findeaño #añonuevo #teknival #fyp #foryourpage ♬ sonido original - Rave Adventures

En profunditat: A primera hora d'aquest dimecres, els pocs assistents que quedaven van començar a abandonar la festa i els organitzadors van aturar la música. Segons el diari Granada Hoy, el tall del subministrament elèctric ha estat "clau" per finalitzar la rave.

  • La nota negativa de la festa que ha acaparat desenes de titulars ha estat la condemna de presó de 8 mesos per un delicte d'atemptat a agent a l'autoritat i lesions lleus, quatre detinguts i una persona intoxicada.
@whereraveresides This is how we welcome 2023 in the Big Fuckin Party (South Spain) 🤟🤯🖤 #rave #ravetok #teuf #freeparty #freepartyisnotacrime #spain #south #granada ♬ sonido original - Where Rave Resides
Categoria: Societat
Etiqueta: Guàrdia Civil