Societat
Desenes de joves gaudeixen de la rave de Granada aquest dimecres
Foto: Desenes de joves gaudeixen de la rave de Granada aquest dimecres | Twitter / @BJarrai
Cap d'Any

Sis dies de techno, alcohol i drogues: així és la rave infinita de Cap d'Any

Desenes de joves gaudeixen de la rave de Granada aquest dimecres
Foto: Desenes de joves gaudeixen de la rave de Granada aquest dimecres | Twitter / @BJarrai

La rutina del diminut poble de La Peza (Granada) de 1.170 habitants s'ha vist alterada aquests dies per una festa de Cap d'Any insòlita entre camps: una rave amb música techno que dura ja 6 dies. 

D'on venim? El passat 30 de desembre, una llarga esplanada de terra va ser ocupada amb caravanes, camions i furgonetes equipades amb gairebé tots els equipaments i serveis de qualsevol festival de música. Començava una farra que no descansa, que no ha generat cap problema pels pocs veïns d'aquesta localitat. La festa s'ha convertit en el principal tema de safareig entre els carrers de La Peza.

Què sabem? Des del primer moment, la Guàrdia Civil ha optat per deixar fer i eviten el desallotjament d'aquesta festa, que no té permisos, per raons de seguretat. "Podria ser més problemàtic", avisen els agents.

Tot i això, un fort desplegament policial vigila de prop els centenars de joves que a aquesta hora encara es congreguen i ballen al ritme de la música electrònica. L'Institut Armat ha tallat els accessos per impedir que la festa vagi a més.

Què diuen? L'alcalde Fernando Álvarez (PP) ha explicat que les previsions apuntaven que la festa finalitzaria aquest dimarts, però no ha estat així. 

  • "No tenim ni idea de com s'ha gestat, imaginem que ha estat una tasca minuciosa perquè estan perfectament organitzats dins d'aquest desordre que hi ha", ha comentat Álvarez.

Què diuen els participants? Un periodista d'El País s'ha colat a la rave i ha pogut parlar amb alguns dels assistents aquest dimarts encara ballaven unes 200 persones. Això és el que s'ha trobat:

  • Els joves reivindiquen la llibertat i la convivència de l'esdeveniment: "Ningú ha de pagar res per venir a gaudir", explica un noi.
  • Les ulleres fosques són la norma. Molts porten xandall, jerseis i jaquetes i alguns duen llargues rastes, cabells tenyits i estètica punk.
  • S'hi venen entrepans per un preu que oscil·la entre 3 i 6 euros, pizzes a 6 euros, sucs a 1 euro i samarretes per 12 euros.
  • El consum de drogues es constata amb un curiós missatge d'alerta a falsificacions: "Pastilla rosa amb cara somrient venuda com MDMA o èxtasis: no conté res. No consumir! Fins ara hi ha hagut una persona desallotjada per intoxicació.
  • Hi ha qui està disposat a seguir de festa fins a la nit de reis.

i els veïns? Els veïns no es queixen gaire i expliquen que els participants no causen molèsties. La propietària d'un bar celebrava l'augment de clients que registra el seu bar en un poble on, generalment, no hi passa gairabé ningú.

En detall: La festa està impulsada per 22 col·lectius provinents de tota Europa. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Guàrdia Civil