Societat
Foto: | ACN
Agressió sexual

El periodista Saül Gordillo, cessat de Principal

Foto: | ACN

L'òrgan d'administració de Principal ha decidit cessar el periodista Saül Gordillo després de les informacions que han transcendit les últimes setmanes sobre unes suposades agressions sexuals contra treballadores de l’empresa i en aplicació del protocol de la companyia en aquesta matèria.

Per què és important? Les denúncies per violències sexuals van augmentar l’any 2022 un 25% respecte del 2019, segons Mossos d’Esquadra. La Macroenquesta de Violència contra la Dona de 2019 apuntava que a Espanya més d’un milió de dones havien patit algun tipus d’assetjament sexual a l’entorn laboral.

  • Principal, en un termini de 16 dies des que va tenir coneixement dels fets, ha posat en marxa el protocol d'assetjament i l'ha conclòs, tot respectant els drets de totes les parts implicades, tant pel que fa als drets de les possibles víctimes, com la presumpció d'innocència a què té dret qualsevol persona.

Al detall: Tan bon punt l'òrgan d'administració i Direcció de Principal van tenir coneixement de l’existència de denúncies que podien constituir un delicte d’agressió sexual, l’empresa va activar el protocol dissenyat a aquest efecte per tractar la qüestió i es va posar en contacte amb les denunciants oferint suport, assistència i assessorament.

  • Es va contractar un professional extern i independent per recollir tota la informació rellevant i ajudar en l’execució del protocol.
  • Mentre això passava, i de manera provisional, es va apartar de les seves funcions a Saül Gordillo, ja que l’empresa no podia dur a terme cap sanció sense un expedient investigador i disciplinari previ.
  • Un cop que aquest tràmit ha conclòs, la companyia ha decidit comunicar a Gordillo el seu cessament.
  • Per raons de confidencialitat i per tal de no interferir en les investigacions que puguin dur a terme Mossos d'Esquadra o l'autoritat judicial, el resultat de la investigació interna no es donarà a conèixer a tercers, llevat d'ordre administrativa o judicial en contra.

A partir d'ara: La investigació de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d'Esquadra continua recaptant proves per fonamentar el cas.