Societat
Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García
Oci nocturn

Les discoteques defensen el Waka: "És un local emblemàtic"

Temps de lectura: 2 minuts
Vista de la discoteca Waka Sabadell
Foto: Vista de la discoteca Waka Sabadell | EFE/Alejandro García

El Gremi de Discoteques de Barcelona i Província tanca files amb la discoteca Waka de Sant Quirze de Sabadell (Vallès Occidental) després de la macrobatuda policial

Per què és important? La discoteca del Vallès sempre ha estat al centre de la polèmica per rebre denúncies per discriminació, drogues, abusos sexuals, etc.

Situació actual: El gremi de discoteques de l'àrea de Barcelona ha emès un comunicat on insta a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès a frenar les acusacions contra la sala Waka. 

  • Segons el comunicat, l'organització denuncia que la discoteca estaria rebent acusacions "que sostenen que el local permet actuacions delictives". 
  • Els representants de les sales d'oci nocturn han sol·licitat una reunió a l'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, amb l'objectiu de "reconduir la situació actual" i per "fer valdre la importància econòmica i el compromís" del local.

Què diuen? Segons denuncien, el consistori va publicar a la seva pàgina web una sèrie d'acusacions "greus i infundades" on afirmava que el local permet delictes d'odi, racistes i d'abusos sexuals, i n'exigia el tancament.

  • "El local s'ha vist obligat a exercir el seu dret a rèplica i a desmentir les informacions", ha subratllat el gremi.
  • Segons defensen, Waka és un "local emblemàtic" del Vallès que desenvolupa la seva activitat "en absoluta normalitat".

D'on venim: El comunicat arriba després que el passat 27 de gener els Mossos d'Esquadra fessin una macrobatuda al Waka. 

  • El dispositiu policial va acabar amb 900 persones identificades i 10 denunciats.
  • Sobre aquest fet, el sector afirma voler "deixar constància" que la inspecció va concloure amb un acte favorable del cos policial sobre l'activitat del local i, segons asseguren, "sense que es detectés cap mena d'irregularitat ni deficiència tècnica o administrativa".
  • Així mateix, el gremi també ha assegurat que existeix un "clima adequat de col·laboració" entre els Mossos d'Esquadra l'empresa propietària del local.