Societat
Batuda policial a la discoteca Waka Sabadell
Foto: Batuda policial a la discoteca Waka Sabadell | Mossos d'Esquadra
Seguretat

Els Mossos donen un "toc d'atenció" a la discoteca Waka i anuncien noves batudes

Temps de lectura: 2 minuts
Batuda policial a la discoteca Waka Sabadell
Foto: Batuda policial a la discoteca Waka Sabadell | Mossos d'Esquadra

El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha reconegut "preocupació" al si del cos al voltant de la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès, i preveu noves batudes policials després de la d'aquest cap de setmana.

Per què és important? La discoteca del Vallès sempre ha estat al centre de la polèmica per rebre denúncies per discriminació, drogues, abusos sexuals, etc. L'últim ha estat el cas d'una fel·lació d'una menor a un jove, gravada i difosa a les xarxes, fets que han resultat en dues denúncies.

Al detall: 

  • El dispositiu policial de Mossos ha sorprès tothom a la discoteca la matinada d'aquest dissabte 28 de gener. La policia ha irromput dins de la discoteca i ha aturat la música, després d'encendre els llums de la pista.
  • El balanç és de 906 persones identificades, 10 denunciades per tinença de drogues i 1 altra denunciada per manca de respecte als agents de l'autoritat.

Què diuen? El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha emmarcat la batuda en un operatiu general de la policia catalana a l'oci nocturn. Ha fet les següents declaracions a RAC1:

  • "Pot ser que de tant en tant aturem l'activitat i fem un escorcoll per detectar si hi ha drogues, armes blanques, o el que s'escaigui".
  • Tanmateix, ha apuntat que aquestes batudes no seran cada setmana, però sí de manera "aleatòria" per reduir la conflictivitat a diverses discoteques de tot el territori.
  • A parer seu, aquesta pràctica dona un "toc d'atenció" a les discoteques per avisar que hi poden haver filtratges policials a qualsevol local.
  • "S'havia de fer un dispositiu d'una mica més de pressió per donar aquest missatge que la policia hi està a sobre".

En xifres: La discoteca ha rebut 265 denúncies de diferents tipus l'any 2022, cosa que "preocupa" la policia catalana.

En profunditat: Principal ha pogut identificar els dos administradors de la societat propietària del local. Qui hi ha darrere de la polèmica discoteca Waka Sabadell?