Societat
Alejandro Colomar arribant nu a la ciutat de la justicia
Foto: Alejandro Colomar arribant nu a la ciutat de la justicia | Europa Press
Tribunals

Un home té dret a anar despullat pel carrer, segons un jutge

Temps de lectura: 2 minuts
Alejandro Colomar arribant nu a la ciutat de la justicia
Foto: Alejandro Colomar arribant nu a la ciutat de la justicia | Europa Press

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha confirmat la sentència dictada per un jutjat de València que anul·la les sancions imposades a un jove nudista de 29 anys, Alejandro Colomar, que anava nu pel carrer.

Què diuen? El comportament del jove de "passejar-se nu pel carrer" no encaixa amb la definició jurídica d'actes que atempten contra la llibertat i indemnitat sexual o d'exhibicionisme.

  • La sentència d'apel·lació diu que aquesta conducta nudista "no està emparada pel dret a la llibertat ideològica", com va explicar el sancionat, "però tampoc vulnera la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana".
  • També explica que "no existia una ordenança municipal a Aldaia, on van tenir lloc els fets".

A la pràctica: Per als magistrats, a causa del "buit legal", l'acció comesa "no mereix retret des del punt de vista del dret sancionador administratiu".

  • Per això, han desestimat el recurs d'apel·lació interposat per l'Advocacia de l'Estat i ha ratificat la sentència d'instància.

Què esperar? La sentència no és ferma i pot ser recorreguda davant el propi TSJCV o la Sala Tercera del Tribunal Suprem.

D'on venim? El mes de novembre, el Jutjat contenciós administratiu número 5 de València va anul·lar les sancions imposades al jove nudista que al setembre es va presentar sense roba al judici que tenia en haver estat multat per anar nu pel carrer.

  • No obstant això, el jove va haver de vestir-se per indicació policial per a accedir a les dependències.
  • El jutge va rebutjar que la conducta del jove constituís un acte d'"exhibició obscena".

Al detall:

  • El jove demanava que es declarés que s'havien vulnerat els seus drets fonamentals per haver estat sancionat dues vegades per la mateixa conducta.
  • Colomar considerava que s'havia vulnerat també el seu dret a la llibertat ideològica.
Categoria: Societat
Etiqueta: Tribunals