Societat
Dani Alves, en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves, en una fotografia d'arxiu | EFE/ Francisco Guasco
Tribunals

Fiscalia rebutja els nous arguments de Dani Alves i demana mantenir-lo a la presó

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves, en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves, en una fotografia d'arxiu | EFE/ Francisco Guasco

La Fiscalia ha demanat a la jutgessa que mantingui el futbolista Dani Alves a presó provisional.

Per què és important? El cas afecta qui va ser jugador del FC Barcelona durant dues etapes, sent el futbolista amb més títols de la història. Està acusat d'haver violat una dona a un lavabo de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona, i es troba a Brians 2 des del divendres 20 de gener.

El més nou:

  • La Fiscalia ha demanat a la jutgessa que mantingui el futbolista Dani Alves a presó provisional mentre li investiga per presumptament agredir sexualment una dona.
  • Fonts de la Fiscalia han explicat que el fiscal s'ha posicionat en aquest sentit davant del recurs que la defensa d'Alves va presentar la setmana passada, demanant de quedar en llibertat provisional amb altres mesures de seguretat mentre s'instrueix la causa.
  • Pel que sembla del fiscal, els motius que van portar a la jutgessa a enviar-lo a la presó continuen vigents: veu "indicis racionals de criminalitat" i risc de fugida.

D'on venim? El nou advocat de l'exfutbolista del FC Barcelona i del Pumes mexicà ha proposat recentment diverses mesures alternatives a la presó per convèncer l'Audiència de Barcelona que no existeix el risc de fugida.

  • Per exemple, la seva defensa proposa una fiança, la retirada del passaport, la compareixença periòdica al jutjat o la col·locació d'un braçalet telemàtic per controlar els seus moviments.
  • A més, afegeix un altre argument amb què confia posar el futbolista en llibertat: com que Alves té una casa en propietat a Esplugues de Llobregat i ja va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic, el risc de fugida hauria disminuït, segons la seva defensa.

Background: Els fets van passar el passat 30 de desembre, quan, segons la víctima, Alves la va violar, la va obligar a fer-li una fel·lació i la va bufetejar. Ella ha rebutjat ser indemnitzada i ell ha canviat la seva versió dels fets diverses vegades.