Societat
Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions
Foto: Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions | Anna Berga / ACN
Arran

La Policia Nacional atribueix una desena d’accions violentes als detinguts d'Arran

Temps de lectura: 2 minuts
Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions
Foto: Concentració davant la comissaria de Lleida per les detencions | Anna Berga / ACN

La policia espanyola atribueix als 6 militants d'Arran detinguts aquest dimecres més d'una desena d'accions violentes comeses durant el 2022. 

Què en sabem? D'entre els fets pels quals se'ls acusa destaquen l'incendi d'una barricada de neumàtics en la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona, danys en entitats bancàries, benzineres i empreses privades i pintades en seus de partits polítics.

  • La policia espanyola explica que es va poder determinar la suposada participació dels detinguts en els fets, després d'analitzar la tipologia de les accions, la manera d'actuar així com les reivindicacions que els detinguts haurien penjat en xarxes socials.

A la pràctica: La causa, que porta el jutjat d'instrucció 4, però, està oberta per danys, desordres públics i amenaces.

Context: 

  • Els 6 detinguts van passar aquest dijous a disposició judicial i van quedar en llibertat amb l'obligació de comparèixer al jutjat sempre que siguin requerits.
  • Fins a una cinquantena de joves i familiars es van concentrar davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d'Arran, tres noies i tres nois veïns de l'Urgell i del Pla d'Urgell.
  • Entre els assistents, hi havia representants del SEPC, la PAH, els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Nogay Ndiaye i membres d'Arran.

Què diuen? La portaveu d'Arran, Marina Gispert, reitera que es tracta d'un cas de "persecució política i policial de l'estat espanyol contra el jovent de l'esquerra independentista" i denuncia que la policia espanyola feia un any que investigava els joves.

  • Gispert indica que els joves detinguts no tenien constància de cap procés judicial obert contra ells i afegeix que no es pot afirmar que "no hi hagi més detencions".

Finalment, des d'Arran informen que tot i que el jutge els ha deixat en llibertat, els han requisat els mòbils i els ordinadors, en un "nou cas de persecució política que busca criminalitzar les joves d'Arran".

Categoria: Societat