Societat
Moment exacte del robatori d'un mòbil al metro de Barcelona
Foto: Moment exacte del robatori d'un mòbil al metro de Barcelona | Patrulla Ciudadana BCN
Successos

Graven el robatori d'un mòbil al metro amb la tècnica del 'Ronaldinho'

Temps de lectura: 3 minuts
Moment exacte del robatori d'un mòbil al metro de Barcelona
Foto: Moment exacte del robatori d'un mòbil al metro de Barcelona | Patrulla Ciudadana BCN

Els robatoris de mòbils són habituals a Barcelona, especialment al transport públic com el metro, però el que no passa cada dia és que aquests delictes siguin registrats amb una càmera. És el que va passar fa pocs dies a una estació del metro de la ciutat de la línia 3 quan un amic va gravar, sense saber-ho, com un jove li treia el mòbil utilitzant la coneguda com a tècnica del 'Ronaldinho'

Què en sabem? La plataforma Patrulla Ciudadana BCN, un grup de persones que es dedica a seguir i denunciar els carteristes del metro, ha tingut accés al vídeo dels fets, que han publicat a Instagram.

  • Les imatges mostren un jove turista estranger, que ronda la vintena, parlant i somrient davant la càmera del mòbil del seu amic mentre esperen l'arribada d'un comboi.
  • Apareixen 4 joves que saluden el noi amistosament. Dos passen de llarg, però la resta es queden parlant amb ell intentant travar amistat. 
  • Un d'ells els hi demana cigarrets i els turistes responen que no en tenen.
  • En aquest moment quan el lladre li xoca la mà a la víctima, li passa pel braç per darrere del seu cap i executa la tècnica del Ronaldinho.

Al detall: Aquesta tècnica habitual entre els lladres que actuen a Barcelona consisteix a despistar la víctima amb petites puntades de peu a la cama amb l'objectiu que no noti com el lladre li sostrau el mòbil o l'objecte de valor de la butxaca del pantaló.

  • En aquest cas, l'assaltant executa el moviment en pocs segons i aconsegueix robar el mòbil que té a la butxaca del costat dret, un mòbil d'última generació valorat en uns 1.000 euros.
  • Tot i que en les imatges no s'aprecia el moviment perquè la mateixa víctima i el lladre tapen el moviment, el primer delinqüent li passa el telèfon al segon lladre que marxa caminant tranquil·lament.

En profunditat: Fonts de Patrulla Ciudadana BCN asseguren que el robatori va tenir lloc aquest dilluns a la nit i que la víctima va denunciar els fets a la policia.

  • Per experiències amb casos similars, des d'aquesta plataforma avisen que aquest mòbil difícilment servirà com una prova davant d'un jutge perquè no es pot apreciar la literalitat del fet delictiu.

Per acabar: Segons després del robatori, la víctima segueix parlant amb el lladre i li diu que Barcelona és una ciutat "molt acollidora".

Categoria: Societat