Societat
El condemnat Driss Oukabir
Foto: El condemnat Driss Oukabir | ACN
Tribunals

El terrorista condemnat per l'atemptat del 17A complirà la pena al Marroc

Temps de lectura: 2 minuts
El condemnat Driss Oukabir
Foto: El condemnat Driss Oukabir | ACN

El terrorista condemnat pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambril, Driss Oukabir, serà expulsat d'Espanya i complirà la pena al Marroc. 

Per què és important? Els atemptats del 17A a Catalunya van causar 16 morts i més d'un centenar de ferits. 

Què en sabem? El govern espanyol i el del Marroc han acordat expulsar Driss Oukabir d'Espanya perquè compleixi la resta de pena al país magrebí d'on procedeix. 

  • Oukabir va ser condemnat a 36 anys de presó pels atemptats a Barcelona i a Cambrils del 2017. 
  • El moviment es tracta d'un tràmit de caràcter administratiu que es pot fer sense disposar d'una resolució judicial. 
  • En les pròximes setmanes, el condemnat serà expulsat d'Espanya, on estava complint la pena en una presó del País Valencià. 

En detall: En un inici, Oukabir va ser condemnat a 46 anys de presó, però l’Audiència Nacional li va rebaixar la pena a 36 estimant parcialment els recursos presentats.

Què diu? El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha pronunciat sobre la notícia i ha dit que "és una oportunitat de posar en valor la feina dels Mossos, d'aquells dies tan difícils i reconèixer de nou la professionalitat del cos en una situació tan extrema".

  • Elena no ha volgut valorar específicament la decisió, ja que és "un tràmit administratiu competència de l'estat, que es va començar fa dos anys i finalitza amb aquesta decisió".
  • "S'entén que seguirà complint la condemna que mereix per la seva participació en els atemptats", ha dit. 

A més: Advocats de les acusacions han mostrat la seva sorpresa i indignació per la decisió, que han conegut a través de la premsa, i la vinculen als acords pactats en altres àmbits entre els governs d'Espanya i del Marroc fa unes setmanes.

Categoria: Societat