Societat
Un grup de periodistes treballant
Foto: Un grup de periodistes treballant | David Zorrakino / Europa Press
Agressió sexual

Periodistes i agressions sexuals: El Col·legi activa un punt lila per a víctimes

Temps de lectura: 2 minuts
Un grup de periodistes treballant
Foto: Un grup de periodistes treballant | David Zorrakino / Europa Press

El Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha activat aquest dilluns un Punt Lila, un refugi per a les periodistes col·legiades víctimes de violència masclista en l'àmbit laboral. 

Què en sabem? És un servei gratuït de primera atenció legal i psicològica a dones que han patit:

  • Assetjament físic
  • Agressió sexual
  • Ciberassetjament

A més: El Col·legi també oferirà cursos adreçats a càrrecs intermedis de les redaccions i s'ha elaborat un protocol d'actuació per aquells mitjans de comunicació que encara no en tinguin.

Al detall: Els advocats i advocades, així com els psicòlegs, seran proveïts per l'associació Dones Juristes i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya.

  • Els treballadors del Col·legi de Periodistes han rebut formació en totes les demarcacions i estan preparats per fer un primer acompanyament i derivar les víctimes als diferents serveis.

En profunditat: El protocol per actuar davant qualsevol forma de violència masclista ha estat elaborat amb l''Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Socials de la Diputació de Barcelona.

  • S'han creat dos cursos més, un adreçat a càrrecs intermedis i l'altre a totes les periodistes que desitgin conèixer millor aquests mecanismes i dotar-les d'eines per detectar situacions de violència masclista viscudes en l'àmbit laboral i periodístic.

El motiu: La posada en marxa d'aquest punt lila és fruit d'un acord del Col·legi de Periodistes el passat desembre, segons ha explicat aquest dilluns el degà, Joan Maria Morros, en la presentació de la iniciativa.

  • Poques hores abans del 8M, el Col·legi ha reclamat una "igualtat real" entre homes i dones en la professió periodística, ja sigui en matèria de salaris, responsabilitats i "de tracte".