Societat
L'advocat Carles Monguilod, defensor de Gordillo
Foto: L'advocat Carles Monguilod, defensor de Gordillo | Marta Vidal / ACN
Agressió sexual

Gordillo continua com a investigat per la denúncia d'agressió sexual amb submissió química

Temps de lectura: 2 minuts
L'advocat Carles Monguilod, defensor de Gordillo
Foto: L'advocat Carles Monguilod, defensor de Gordillo | Marta Vidal / ACN

El periodista Saül Gordillo continua com a investigat per una segona denúncia d'agressió sexual amb agreujant de submissió química a una treballadora de Principal, quan ell era director del mitjà. 

Què en sabem? Aquest dijous han declarat tant ell com la víctima.

  • Fonts jurídiques han confirmat que la denunciant ha ratificat la denúncia d'agressió sexual amb submissió química en què manté que els actes sexuals no van ser consentits.
  • La denunciant ha ratificat que després del sopar Gordillo es va oferir per acompanyar-la a casa i que es va despertar dins del vehicle mentre ell l'estava agredint.
  • En una analítica que es va fer hores després, es va confirmar que tenia restes de Diazepam a la sang.

Al detall: La jutge no ha decretat cap mesura cautelar contra Gordillo, tot i que fonts presents a la sala han explicat als periodistes que l'acusació particular, que exerceix la denunciant, ha demanat retirar el passaport al periodista i obligar-lo a comparèixer cada 15 dies al jutjat. La Fiscalia no s'hi ha oposat, però la jutgessa ho ha descartat.

Context: Els fets es remunten a la nit de l'1 de desembre a la discoteca Apolo de Barcelona després del sopar de Nadal de l'empresa.

D'altra banda, quan només havia transcendit el primer cas, els Mossos van citar a declarar l'exdirector qui va negar les acusacions i es va justificar dient que aquella nit havia begut molt.

  • Davant del jutge, però, va defensar que els actes havien estat consentits per la noia, una afirmació que en tot moment la víctima va negar.

A més: L'òrgan d'administració de Principal va decidir cessar el periodista després de les informacions sobre les denúncies per agressions sexuals contra treballadores de l’empresa i en aplicació del protocol de la companyia en aquesta matèria.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat