Societat
Sanitàries de l'Hospital Clínic, obligades a treballar amb paper pel ciberatac
Foto: Sanitàries de l'Hospital Clínic, obligades a treballar amb paper pel ciberatac | Hospital Clínic
Sanitat

El conseller Balcells, sobre el ciberatac al Clínic: "No es negocia amb terroristes"

Temps de lectura: 2 minuts
Sanitàries de l'Hospital Clínic, obligades a treballar amb paper pel ciberatac
Foto: Sanitàries de l'Hospital Clínic, obligades a treballar amb paper pel ciberatac | Hospital Clínic

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha defensat no negociar amb els responsables del ciberatac a l'Hospital Clínic en definir de "terrorisme del segle XXI" aquest tipus d'atacs.

Per què és important? El 'hackeig' a un dels principals centres hospitalaris de la capital catalana ha afectat substancialment la seva activitat, amb l'ajornament de centenars de cirurgies i extraccions, a més de no permetre rebre infarts o ictus a les urgències durant uns dies.

Context:

Què ha dit?

  • Balcells ha definit l'atac informàtic com "terrorisme del segle XXI" donada "la complexitat" del centre hospitalari i el "volum de pacients" que atén.
  • "Amb terroristes no s'hi negocia", ha afirmat el conseller amb relació a la postura del Govern de no pagar cap euro dels 4,5 milions que demanen els delinqüents a canvi d'alliberar i no publicar les dades segrestades. 
  • El sistema de Salut és un "sistema sensible" i tot que està protegit, "ens haurem de protegir més" davant "d'aquests terroristes d'una complexitat i dolenteria extrema", ha conclòs.

A més:

  • Sobre la recuperació de l'activitat de l'hospital, assegura que aquesta els "ha costat déu i ajuda".
  • Per això, ha volgut fer també un "gran agraïment" a tots els professionals i treballadors que s'han dedicat "dia i nit" amb "mètodes manuals" a donar resposta a les necessitats dels pacients o familiars.

Previsions: L'hospital podria recuperar la seva activitat al 100% a partir d'aquest dilluns 13 de març, segons el conseller.

Per acabar: Balcells també ha volgut remarcar que l'Agència de Ciberseguretat i els Mossos estan treballant amb la "confidencialitat que cal" quan hi ha un "atac terrorista".