Societat
El José Manuel, la María i la seva filla Kira
Foto: El José Manuel, la María i la seva filla Kira | Cedida
Suïcidi

El pare de la Kira denuncia un progenitor del Manyanet per "100 tuits ofensius"

Temps de lectura: 2 minuts
El José Manuel, la María i la seva filla Kira
Foto: El José Manuel, la María i la seva filla Kira | Cedida

El José Manuel López ha demandat un membre de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'escola Pare Manyanet de Sant Andreu per danys morals.

Què en sabem? El pare de la Kira, l'estudiant de 15 anys que el 2021 es va llevar la vida, assegura que un altre pare del centre religiós va escriure "100 tuits ofensius" després de la mort de la menor. 

  • En un comunicat del pare i la mare, la María López, la família assenyala que aquest home acompanyava els seus missatges a la xarxa social amb l'etiqueta #UstedSeCalla amb insults, burles i difamacions.

En detall: Segons la demanda, l'home va expressar a Twitter un gran número d'acusacions i difamacions contra la família de la Kira que inclouen:

  • La insinuació que la Kira podria haver patit violència domèstica amb afirmacions com "la merda va sortir de casa", unes paraules "molt doloroses pel nostre entorn", descriuen els pares.
  • Informació falsa sobre la Kira per tal "d'embrutar el nom de la nena i que quedés com que la que feia bullying era ella".
  • La difusió d'una informació "falsa" a un altre mitjà de comunicació segons la qual la Kira havia protagonitzat un ciberassetjament contra una alumna que li havia costat dues tardes de càstig.  

D'on venim? Aquest membre de l'AMPA ja va ser jutjat el novembre de 2022 per dir "puto covard" al José Manuel i escriure missatges com “si creus que ets tan guerrer vine qualsevol tarda a l'escola i pregunta per mi".

  • La jutgessa va reconèixer un delicte d'injúria lleu, però va absoldre l'acusat perquè el delicte va ser eliminat del Codi Penal el 2015.

Visió global: Aquest passat  gener, un tribunal va arxivar la denúncia penal de la família contra el Pare Manyanet al no apreciar que la noia patís bullying en el moment del suïcidi.

Categoria: Societat
Etiquetes: Suïcidi Bullying