Societat
Membres del sindicat Ustec dins d'Educació
Foto: Membres del sindicat Ustec dins d'Educació | ACN
Educació

Ustec es planta dins del Departament d'Educació en contra de l'anunci de Cambray

Temps de lectura: 2 minuts
Membres del sindicat Ustec dins d'Educació
Foto: Membres del sindicat Ustec dins d'Educació | ACN

Diversos representants del sindicat d'educació USTEC han entrat dins del Departament d'Educació per queixar-se que el conseller hagi anunciat la data de l'inici de curs 2023-24 sense negociar-la. 

Per què és important? Aquest dijous, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el pròxim curs escolar començarà el 6 de setembre pels estudiants d'infantil, primària i l'ESO, i el 12 de setembre pels de Batxillerat i Formació Professional. 

Què en sabem? Membres del sindicat USTEC han irromput dins del Departament d'Educació aquest dijous, a la Via Augusta de Barcelona. 

  • El motiu d'aquesta acció és que es queixen que el conseller hagi anunciat la data de l'inici de curs abans de negociar-ho a la mesa sectorial amb els representants dels treballadors. 
  • El sindicat denuncia una "nova imposició" i es reuneix a dintre de la conselleria per decidir accions de resposta. 

A més, en paral·lel, està convocada una atenció als mitjans precisament per explicar els detalls de l’inici de curs, però el conseller ja ha enviat una carta als docents amb tota la informació aquest matí. El curs començarà el dia 6 de setembre per a infantil, primària i ESO, i el dia 12 per a l’FP.

Context: El Departament d'Educació ha anunciat que torna a avançar l'inici de curs una setmana, com ja va fer el curs anterior, amb classes durant les tardes del mes de setembre. 

  • El curs acabarà el 21 de juny. 
Categoria: Societat