Societat
La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent
Foto: La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent | Bombers
Succesos

Una rave suspesa per un incendi a la Franja de Ponent segueix rebent assistents

Actualitzat: Dissabte, 15 d'abril de 2023. 18:59
Temps de lectura: 2 minuts
La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent
Foto: La gran columna de fum generada per l'incendi a la Franja de Ponent | Bombers

S'ha declarat un aparatós incendi aquest dissabte 15 d'abril a la Franja de Ponent que centra els esforços de les autoritats. Un incident que coincideix amb una rave il·legal, que ha hagut de ser suspesa.

A fons: Les autoritats han rebut l'avís de l'incendi a les 16:11 i, des de llavors, una imponent columna de fum s'estén per la zona.

  • El foc afecta sobretot al municipi aragonès de Mequinensa, tot i que també a la Granja d'Escarp, al Segrià.
  • Més d'una vintena dotacions dels Bombers de la Generalitat hi treballen, juntament amb diverses unitats dels bombers aragonesos.
  • L'incident ha sorprès els Mossos i l'ajuntament de la Granja d'Escarp negociant la retirada d'una festa il·legal amb els organitzadors.
  • Hi ha persones que volen assistir a la festa i que intenten accedir a la zona. És per això que les autoritats intenten tallar els accessos i informar els assistents que la rave no es pot dur a terme.

Què diuen? Manel Soler, alcalde de la Granja d'Escarp, n'ha informat a Catalunya Ràdio:

  • "Dos quilòmetres més amunt, havia començat la instal·lació d'una festa rave. Mentre negociàvem amb ells que deixessin de fer aquesta festa totalment il·legal, ens ha sorprès aquest foc i hem hagut de deixar la zona a correcuita. Han deixat tots els estris i equips que tenen per a aquesta festa il·legal".
  • "És una zona de difícil accés i estem treballant amb els Mossos per tallar tots els accessos. Hi ha gent que vol accedir a la festa, però ha de saber que aquesta no es pot celebrar per l'abast d'aquest incendi, que pot ser que, per les condicions, es descontroli".

Previsions: El fort vent que bufa a la zona dificulta les tasques d'extinció i impossibilita que els mitjans aeris puguin treballar-hi; de fet, els dos hidroavions desplegats han hagut de retirar-se. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per fort vent, el Ventcat, que s'estendrà des del dissabte a la tarda i fins al diumenge.

Context: La pràctica totalitat de Catalunya es troba en risc d'incendi. Els Agents Rurals mantenen 29 comarques en nivell 2 d'alerta. Protecció Civil recomana extremar les precaucions i trucar de seguida el 112 davant de la mínima sospita d'incendi.

Categoria: Societat