Societat
L'Ajuntament de Vlassar de Mar
Foto: L'Ajuntament de Vlassar de Mar | ACN
Sexualitat

La gimcana sexual de Vilassar acaba als jutjats: investiguen una exregidora

Temps de lectura: 2 minuts
L'Ajuntament de Vlassar de Mar
Foto: L'Ajuntament de Vlassar de Mar | ACN

Un jutge investiga l'exregidora de Joventut de Vilassar de Mar Montse Gual per la gimcana amb contingut sexual dedicada a joves d'entre 12 i 30 anys. La polèmica activitat, organitzada per un casal impulsat pel consistori, ja li va costar el càrrec a la política municipal que va dimitir l'agost de 2022.

Què en sabem? El Jutjat d'Instrucció número 4 de Mataró ha citat Gual a declarar el pròxim desembre com a investigada per la possible comissió de dos delictes:

  • Exhibicionisme
  • Revelació i descobriment de secrets en suport electrònic de menors d'edat.

En detall: Segons El Periódico, el jutjat també cita a declarar com a testimonis l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC) i el tècnic de Joventut Esteve Torrent.

  • El jutge ha decidit admetre a tràmit la querella presentada per Abogados Cristianos, el mateix bufet que fa unes setmanes va denunciar TV3 pel gag de la Verge del Rocío.

Context: La gimcana es va celebrar el juliol de 2022 i els participants havien de col·locar un preservatiu amb la boca a un plàtan o un pal, sucar-lo amb mel i nata i llepar-lo, escenificar postures del Kamasutra i simular postures sexuals.

  • En l'activitat van participar menors d'entre 12 i 14 anys, que van ser fotografiats i les seves imatges difoses als mitjans de comunicació sense pixelar.
  • En una roda de premsa dies després, l'aleshores regidora Gual va explicar que havien esborrat el vídeo d'Instagram per protegir la identitat dels menors.
  • El Síndic de Greuges va actuar d'ofici i va concloure que la gimcana no complia amb la funció d'"educació sexual". També va detectar "carències" en les garanties dels drets dels nens.

Què diu? Consultada per Principal, Montse Gual ha explicat que desconeixia que estigués investigada i que no ha rebut cap notificació judicial. L'exregidora ha evitat fer declaracions i s'ha remès a les explicacions donades el 5 d'agost de 2022, quan va apuntar a un "error de comunicació" de l'Ajuntament per no haver explicat en què consistien les proves.

  • Gual va defensar la necessitat de donar informació sobre relacions sexuals i afectives als joves de manera plana i va dir que la gimcana també pretenia conscienciar sobre el consum de drogues i alcohol. 
  • Gual va explicar que una mare s'havia queixat al consistori, però que no tenia constància de cap denúncia. 
  • L'equip municipal va decidir fer la prova després que altres municipis haguessin fet activitats similars.
Categoria: Societat
Etiqueta: Sexualitat