Societat
El Kubo i La Ruina, a la Bonanova
Foto: El Kubo i La Ruina, a la Bonanova | Google Maps
Barcelona

Desokupa prepara l'operatiu "més gran de la història" pels ocupes de la Bonanova

Temps de lectura: 2 minuts
El Kubo i La Ruina, a la Bonanova
Foto: El Kubo i La Ruina, a la Bonanova | Google Maps

La tensió entre els veïns i els ocupes del 'Kubo' i 'La Ruina' del barri de la Bonanova (Barcelona) ha portat enfrontaments i càrregues policials. Tot i això, els activistes anarquistes segueixen resistint, fet que ha provocat que Desokupa vulgui intervenir desplegant el seu dispositiu "més gran de la història".

Per què és important? Aquests dos casals populars okupes han protagonitzat diversos episodis polèmics amb veïns, policies i polítics de dretes. Això ha posat el focus de tots els mitjans un dels punts de major resistència okupa a Barcelona.

Què en sabem? El líder de l'empresa que es dedica a desallotjar llars suposadament ocupades il·legalment, Daniel Esteve, ha assegurat que el pròxim 11 de maig a les 21h portarà el dispositiu més gran de la història per "fer fora" als ocupes de la Bonanova.

  • Esteve ha relatat que ho està "coordinant" amb "milers de veïns" del barri a més de 50 homes de Desokupa, el nombre més gran de 'matons' que haurà desplegat l'empresa de desallotjaments.
  • El cap mediàtic de Desokupa argumenta que ha arribat al seu límit després de tenir proves que han agredit a veïns menors d'edat amb cascs de moto i pals: "Han travessat totes les línies vermelles, pel que Desokupa també les creurà".

Context: La intervenció de Desokupa arriba després que hi hagi hagut concentracions veïnals per reclamar el desallotjament de les dues propietats. Aquestes manifestacions van ser convocades per Ciutadans i van assistir-hi membres de Vox.

En profunditat: Cal remarcar que El Kubo i La Ruina són dues cases que porten anys ocupades a la força tot i les queixes dels veins. El seu desallotjament va ser aprovat el 23 de març, però es va haver d'ajornar per l'alt grau de resistència que van oferir.

    • El Kubo és un antic edifici d'oficines que va ser ocupat el 2016. Just al costat es troba La Ruina, propietat de Sareb i que va ser ocupada el 2019 per col·lectius anarquistes.
Categoria: Societat
Etiquetes: Barcelona Ada Colau