Societat
Les Gorges de Fou
Foto: Les Gorges de Fou | Les Gorges de Fou
Lleure

Escapada al cor de la Catalunya Nord per endinsar-te al congost més estret del món

Actualitzat: Dijous, 18 de maig de 2023. 12:44
Temps de lectura: 2 minuts
Les Gorges de Fou
Foto: Les Gorges de Fou | Les Gorges de Fou

Vols caminar entre parets rocoses en una excursió que et farà sentir la muntanya d'allò més a prop? Doncs necessites una escapada a la comarca del Vallespir, a la regió de Llenguadoc-Rosselló de la Catalunya Nord.

Per què és important? Les escapades de cap de setmana són molt necessàries per trencar amb l'estrès de la ciutat i desconnectar de la rutina.

Les Gorges de la Fou

Un recorregut espectacular en què caminaràs sobre l'aigua del riu de Querol per una passarel·la que s'endinsa al canyó del macís de Vallespir.

Com és? El recorregut dura unes dues hores i es diu que és de les gorges més estretes del món. Hi ha punts del recorregut en què la distància entre parets rocoses és de tan sols un metre.

En detall: Dues hores de recorregut ple d'entorns espectaculars perfecte per fer en parella, amb amics i en família.

  • L'entrada té un cost de 10 euros per a adults, i els menors de cinc anys no paguen.

Abadia de Santa Maria d'Arles

Paga la pena aprofitar el cap de setmana per fer una visita a l'abadia carolíngia més antiga de Catalunya, fundada l'any 778, que té un encant únic.

Per què és important? A part del seu meravellós claustre gòtic, compta amb la Sainte Tombe, un sarcòfag del qual, sense una explicació clara, en surt aigua.

Ceret

La capital del Vallespir és un territori amb molta història, ja que passava de mans franceses a mans catalanes constantment sent un punt clau de disputes.

Art: Ceret és conegut com el punt de naixement del cubisme perquè va ser lloc de residència i inspiració d'artistes com Picasso, Miró, Antoni Tàpies i el poeta Max Jacob, entre d'altres.

Què fer? Un passeig pel poble, deixar-se traslladar al món medieval entre muralles i creuar el pont del diable, el pont d'un únic arc més gran del món.

Art religiós

Segur que no sabies que necessites descobrir l'art religiós de Tellet, concretament a l'església de Nostra Senyora del Roure.

Secrets: Art, llegendes, religió i molt més, s'amaga a la localitat de Tellet que no pots deixar de visitar.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiquetes: Barcelona Escapada