Societat
Successos

A presó dos homes per estafar 182.000 euros a una cinquantena de restaurants

Temps de lectura: 1 minut

Dos homes de 30 i 50 anys han ingressat a presó acusats d'estafa continuada i pertinença a grup criminal per una cinquantena d'estafes telefòniques per valor de 182.000 euros a establiments de restauració d'arreu de Catalunya.

Per què és important? Segons han informat els Mossos d'Esquadra, es tracta dels considerats líder d'una banda i el seu subordinat, als quals el cos va detenir durant uns escorcolls a Barcelona i Badalona el passat 10 de maig.

D'on venim? La investigació va començar el setembre passat quan els Mossos van saber que s'havia estafat dos establiments de restauració de Sitges (Garraf) des d'un mateix número de telèfon.

  • Els autors s'havien fet passar per treballadors d'una companyia elèctrica i havien reclamat un suposat deute pendent de 3.000 euros.

En profunditat: Arran d'aquestes denúncies, els investigadors van esbrinar que els presumptes estafadors podien estar relacionats amb diversos enganys similars en diversos punts de Catalunya, amb els quals havien obtingut un gran rendiment econòmic i sempre seguint el mateix guió en les trucades.

  • La persona que telefonava era sempre la mateixa, amb grans dots de persuasió, que simulava tons de veu diferents.

 

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos