Societat
Vista de l´exterior del centre penitenciari Brians 2 a Barcelona.
Foto: Vista de l´exterior del centre penitenciari Brians 2 a Barcelona. | EFE/Susanna Sáez
Violència sexual

La jutgessa manté Dani Alves a presó sota càrrecs d'agressió sexual

Temps de lectura: 2 minuts
Vista de l´exterior del centre penitenciari Brians 2 a Barcelona.
Foto: Vista de l´exterior del centre penitenciari Brians 2 a Barcelona. | EFE/Susanna Sáez

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 15 de Barcelona ha decidit que l'exfutbolista del Futbol Club Barcelona, Dani Alves, continuï ingressat a la presó de manera preventiva mentre s'investiga la presumpta agressió sexual comesa a una jove de 23 anys la nit del 30 de desembre als lavabos de la discoteca Sutton de Barcelona.

Per què és important? Amb aquesta decisió, la magistrada donaria entitat a les proves aportades fins el moment i apreciaria risc de fuga del futbolista.

En detall: La defensa de l'esportista brasiler havia demanat l'alliberament amb l'argument que sí hi va haver contacte sexual entre ell i la jove, però que havia estat consentit.

  • La magistrada ha desestimat la petició a la qual també s'oposaven fiscalia i acusació. En el cas de la fiscalia, l'oposició s'argumentava pel risc de fuga del futbolista brasiler. Alves està en presó preventiva des del 20 de gener.

D'on venim? La defensa havia apuntat que el risc de fuga d'Alves havia disminuït després que, en la situació actual, hagués perdut bona part del seu patrimoni.

Hores abans d'aquesta decisió havia transcendit que la denunciant seria examinada per una metgessa aportada per la defensa del futbolista. L'objectiu d'aquest examen és el de constatar si l'estat emocional de la dona posterior als fets reconeguts per Alves és compatible amb un episodi de violència sexual.

  • En un informe aportat per la denunciant, s'hi apuntava que havia patit episodis de "ràbia", "tristesa" i "fàstic" al recordar la situació denunciada.
  • També feia referència al fet que sentia que part del seu entorn qüestionava les seves motivacions.
Categoria: Societat