Societat
El Centre Penitenciari Brians 2, on Dani Alves roman a la presó provisional
Foto: El Centre Penitenciari Brians 2, on Dani Alves roman a la presó provisional | Europa Press
Tribunals

La fiscalia vol mantenir Alves a la presó després de la seva enèsima versió

Temps de lectura: 2 minuts
El Centre Penitenciari Brians 2, on Dani Alves roman a la presó provisional
Foto: El Centre Penitenciari Brians 2, on Dani Alves roman a la presó provisional | Europa Press

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha presentat un informe en què s’oposa a la petició de llibertat del futbolista Dani Alves, recentment sol·licitada pel seu advocat Cristóbal Martell.

Per què és important? El cas de l'exjugador del FC Barcelona no deixa de donar tombs, amb multitud de canvis de versió del brasiler sobre la presumpta violació a una jove a la discoteca Sutton; el més nou és que ha tornat a demanar la llibertat provisional, amb una nova declaració davant del jutge.

Què en sabem? En el seu escrit, la fiscalia argumenta que el risc de fuga es manté, contradient així la defensa d’Alves, que justifica que la seva capacitat econòmica ha disminuït força arran de la denúncia i, que per tant, no fugiria.

  • Els seus advocats van preparar un escrit demanant la seva llibertat provisional i la van acompanyar d'un informe d'unes 200 pàgines analitzant totes les imatges de les càmeres de seguretat i acompanyat d'un videoresum de 12 minuts.
  • Segons la defensa, algunes parts del relat de la noia abans i després dels fets no concorden amb les imatges. Per analogia, consideren que això rebaixa la seva credibilitat i, per tant, podria haver mentit sobre el que va passar dins del lavabo del reservat on haurien passat els fets.

Què diu Dani Alves? En la seva quarta i de moment última versió, el futbolista va reconèixer per primer cop davant de la jutgessa que havia mantingut relacions sexuals amb la noia, amb penetració vaginal inclosa, i que en tot moment van ser consentides.

A partir d'ara: Cal esperar que el jutge valori les aportacions de totes les parts i que decideixi sobre la seva situació provisional.

D'on venim? El brasiler està en presó preventiva des del 20 de gener per la suposada violació el 30 de desembre del 2022, arran de la denúncia de la víctima, de 24 anys.

Mentrestant: Un dia després de la presumpta violació de Dani Alves a la noia a la discoteca Sutton de Barcelona, Bruno Brasil, amic del futbolista, va oferir ajuda a la cosina de la víctima.