Societat
Una dona gran, en una imatge d'arxiu
Foto: Una dona gran, en una imatge d'arxiu | Pexels
Successos

Una anciana 'ressuscita' davant del fill després de certificar la seva mort a Galícia

Temps de lectura: 2 minuts
Una dona gran, en una imatge d'arxiu
Foto: Una dona gran, en una imatge d'arxiu | Pexels

Una dona de 77 anys ha ressuscitat després que els serveis sanitaris hagin certificat per error la seva mort, i ho ha fet davant del seu fill, mentre plorava per ella.

Què en sabem? La dona és veïna d'A Pobra do Caramiñal, de la província de Corunya, i havia patit un incident a casa seva del municipi gallec.

  • El diari 'La Voz de Galicia' ha informat que la dona, que és diabètica i està operada del cor, va caure a terra mentre era a la cuina.
  • La família va trucar els serveis d'emergència, però a la seva arribada, la dona no reaccionava als estímuls. Li van prendre el pols i van examinar-li les constants vitals, i van certificar la seva mort.
  • Quan estaven convençuts que no tenien res a fer i mentre el fill plorava la seva mort al dormitori, la dona va començar a moure's.

Què diuen? "Estava molt freda, es va posar de color blanc, amb els llavis com transparents, i llavors vaig entendre que era veritat, que ara sí que se n'anava", explica l'home al diari. "Va començar a moure's i ens vam quedar tots acollonits", conclou.

Per acabar: La dona va ser traslladada immediatament a l'hospital, on van determinar que havia patit una síncope. S'ha pogut recuperar ràpidament d'aquest ensurt, ja que un dia després ja va rebre l'alta mèdica i va tornar a casa.

Context: Una síncope és una pèrdua de coneixement o desmai que es produeix quan la pressió arterial arriba a nivells molt baixos i no arriba prou sang al cervell.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos