Societat
Imatge del carrer on han tingut lloc els fets
Foto: Imatge del carrer on han tingut lloc els fets | Javier Etxezarreta / EFE
País Basc

Possible crim masclista a Guipúscoa: dos morts en una explosió al carrer

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del carrer on han tingut lloc els fets
Foto: Imatge del carrer on han tingut lloc els fets | Javier Etxezarreta / EFE

Un artefacte casolà podria haver causat la mort d'un home i una dona aquest dimarts a Orio a Guipúscoa i no es descarta que podria tractar-se d'un crim de violència de gènere, segons informa Europa Press.

Què en sabem? La deflagració s'ha produït sobre dos quarts de sis de la tarda al carrer Arrantzale de la localitat d'Orio, tal com ha donat a conèixer el Departament basc de Seguretat.

  • L'explosió ha tingut lloc a la via pública i com a conseqüència han mort un home i una dona. 

En detall: Els veïns han escoltat una explosió i, en apropar-se al lloc, han trobat els dos cossos de les víctimes amb ferides al cap al costat d'un banc ubicat a l'exterior d'un parc.

  • Les primeres investigacions apunten que ha pogut explotar un paquet que duia un dels dos morts i no descarten que es tracti d'un crim masclista. L'home s'hauria dirigit a la seva exparella, qui estava asseguda en un banc, i hauria detonat l'explosiu.
  • Fins al lloc dels fets, que es troba acordonat, han assistit especialistes en investigació de l'Ertzaintza, que estan recollint pistes per esclarir el fet.

Què esperar? Els agents treballen amb aquesta hipòtesi principal en aquests moments, a l'espera d'avançar amb la investigació per esclarir els fets.

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home acusat de matar la seva parella, una dona de 31 anys embarassada, a Manresa. Els fets van tenir lloc el passat 6 de maig al domicili de la víctima ubicat al carrer Gaudí de la capital del Bages, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC). De moment no ha transcendit res més del cas, ja que el jutge ha decretat el secret del sumari. 

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat
Etiqueta: País Basc