Societat
La xef catalana Carme Ruscalleda
Foto: La xef catalana Carme Ruscalleda | Violeta Gumà / ACN
Gastronomia

El restaurant Sant Pau de Tòquio de Carme Ruscalleda tancarà al setembre

Temps de lectura: 1 minut
La xef catalana Carme Ruscalleda
Foto: La xef catalana Carme Ruscalleda | Violeta Gumà / ACN

El restaurant Sant Pau de Tokyo tancarà el proper 2 de setembre després de 19 anys. El restaurant tanca després de sobreviure una pandèmia que el va tenir amb les portes tancades durant molt de temps.

Per què és important? El restaurant va arribar a tenir dues estrelles Michelin, de les quals en conserva una. A més, en el seu moment, va suposar una empenta per a l'expansió de la cuina catalana al Japó.

Què en sabem? El restaurant és propietat de l'empresari Yuji Shimoyama i està dirigit per la xef catalana Carme Ruscalleda. 

  • En un post d’Instagram, s’ha anunciat que des de l’1 de juny i fins la data de tancament els clients podran gaudir d’un menú degustació especial.

Els motius: En declaracions a El Periòdico, la cuinera ha explicat que el tancament és per raons econòmiques relacionades amb el trasllat del restaurant a l'hotel The Kitano de la capital japonesa.

  • Inicialment, es va instal·lar en una plaça del barri Nihonbashi, un edifici igual al del restaurant de Sant Pol de Mar, però el 2019 va ser quan es va traslladar.

Previsions: Malgrat el tancament, a la publicació s’anuncia que la relació entre Ruscalleda i Shimoyama “continuarà” i que “potser” sorprendran amb alguns nous reptes conjunts.

  • "Amb en Yuji, la relació més que comercial és d’amistat. No em mouen els diners, sinó fer coses", ha dit la cuinera en declaracions al diari.
Categoria: Societat