Societat
Interior del Centre d'Atenció Primària Masevall de Figueres, Girona
Foto: Interior del Centre d'Atenció Primària Masevall de Figueres, Girona | Glòria Sánchez / Europa Press
Salut

L'Estat reforçarà l'atenció primària amb 580 milions d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
Interior del Centre d'Atenció Primària Masevall de Figueres, Girona
Foto: Interior del Centre d'Atenció Primària Masevall de Figueres, Girona | Glòria Sánchez / Europa Press

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte 20 de maig que el Consell de Ministres de dimarts aprovarà una injecció de 580 milions d'euros al sistema de sanitat.

Per què és important? Segons els socialistes, serà la inversió més important que un govern ha fet en atenció primària. 

Què en sabem? L'objectiu de la mesura és "reforçar i modernitzar els 13.000 centres d'atenció primària de tot Espanya".

  • Aquests 580 milions d'euros, segons la Moncloa, es repartiran entre les comunitats autònomes i serviran per millorar les infraestructures i els equipaments dels centres d'atenció primària que ja existeixen.
  • Suposaran també la creació de noves sales de fisioteràpia, radiodiagnòstic i urgències "per evitar esperes, saturació o desplaçaments innecessaris".

Què diuen? El president espanyol ha afirmat que aquest és el millor homenatge que es pot fer a les víctimes de la covid, perquè "el pitjor enemic del sistema de salut no són els virus, sinó les retallades que es van fer".

  • També ha recordat que, mentre governava, Rajoy va forçar les comunitats autònomes a retallar 10.000 milions en despesa social, 7.000 dels quals en sanitat.
  • "Quan nosaltres vam arribar al govern hi havia 3.000 sanitaris menys al sistema dels que va deixar José Luis Rodríguez Zapatero, i avui n'hi ha 90.000 més", ha sentenciat. 

A més: El president espanyol ha apuntat que les comunitats que mantenen les retallades són els que governa el PP, i ha recordat que el 40% de la població de Madrid ha de recórrer a una assegurança privada. "El vot importa, perquè amb el vot elegim si es privatitza el sistema nacional de salut o s'aixequen nous hospitals, i si hi ha copagament o no".

Previsions: La partida s'aprovarà al Consell de Ministres de dimarts vinent, dia 23 de maig.

Categoria: Societat