Economies
Pis a Barcelona
Foto: Pis a Barcelona | Ajuntament de Barcelona
PSOE

El govern espanyol avalarà el 20% de la hipoteca per a menors de 35 anys

Temps de lectura: 2 minuts
Pis a Barcelona
Foto: Pis a Barcelona | Ajuntament de Barcelona

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts una línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a menors de 35 anys per pagar fins a un 20% de l'entrada d'una hipoteca.

Per què és important? Són -som- molts els joves que tenen moltes complicacions econòmiques per emancipar-se. Aquest aval -que s'haurà d'explicar en profunditat- ajudarà a molts joves a poder independitzar-se en el moment on l'habitatge està més car.

En profunditat: En un acte del PSOE a Santa Cruz de Tenerife, el president del govern espanyol ha anunciat aquesta línia d'ajudes per a joves que tinguin uns ingressos que no superin els 37.800 euros anuals i que desitgin ser propietaris d'un títol immobiliari.

  • A més, aquesta ajuda es doblarà si són dues les persones que volen adquirir l'habitatge. Així elevant-se fins al 40%. En cas de tenir menors a càrrec, no hi haurà topalls d'edat.

Què ha dit? Segons ha ressaltat el cap de l'Executiu, aquesta iniciativa “ajudarà a evitar aquest mur infranquejable anomenat ‘entrada’ per a punts i tants joves i famílies amb menors, que podran accedir per fi a la compra d'un habitatge digne”.

D'on venim? Aquesta ajuda s'afegeix a la que va anunciar aquest dissabte passat per bonificar al 50% l'Interrail i el turisme intern a l'Estat espanyol. A més, també va en la línia de la inversió de 560 milions d'euros a desenvolupar la formació en programació i robòtica en les etapes escolars de primària i secundària.

L'apunt polític: Els joves s'han convertit en el principal 'target' dels compromisos del PSOE de Sánchez i de molts altres partits polítics durant aquestes eleccions municipals.

Categoria: Economies