Economies
Un tren a Suïssa
Foto: Un tren a Suïssa | Unsplash
Economia

Descompte del 50% en l'Interrail europeu per als joves aquest estiu

Temps de lectura: 1 minut
Un tren a Suïssa
Foto: Un tren a Suïssa | Unsplash

El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat un descompte del 50% en l'Interrail europeu perquè els joves "puguin viatjar per tot Europa".

Per què és important? És una mesura que busca ajudar la població jove, un dels col·lectius que més pateixen la precarietat. De fet, el 45% dels joves cobra menys de 1.000 euros al mes.

Què sabem? L'ajuda està dirigida a joves d'entre 18 i 30 anys, per a viatges compresos entre el 15 de juny i el 15 de setembre. De moment, aquesta és la informació que existeix, a falta que les autoritats donin més detalls i que el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publiqui la mesura.

A més: El president espanyol ha avançat també el seu compromís de fer un "Interrail espanyol", per al qual els joves també tindran descomptes.

  • Aquest tindrà una bonificació del 90% per als joves en aquelles infraestructures ferroviàries i d'autobusos que siguin competència de l'Administració General de l'Estat.
  • Per la seva part, els trens d'alta velocitat també tindran un descompte del 50%.

Context: Sánchez ho ha anunciat aquest dissabte 6 de maig durant un míting del PSOE a Múrcia, en el que ha presentat la mesura com un "nou compromís" del seu govern amb els joves.

Previsions: El Consell de Ministres aprovarà el descompte a l'Interrail europeu el dimarts vinent 9 de maig.

Categoria: Economies