Societat
Un estudiant, durant les Proves d'Accés a la Universitat 2022
Foto: Un estudiant, durant les Proves d'Accés a la Universitat 2022 | Europa Press
Selectivitat 2023

Com funciona la preinscripció a la universitat després de la selectivitat?

Temps de lectura: 2 minuts
Un estudiant, durant les Proves d'Accés a la Universitat 2022
Foto: Un estudiant, durant les Proves d'Accés a la Universitat 2022 | Europa Press

La selectivitat 2023 està a punt de començar, els pròxims dies 7, 8 i 9 de juny milers d'estudiants faran les proves d'accés a la universitat. Un cop fets els exàmens arriba el moment decisiu en què decidir quin grau fer i a quina universitat. Com funciona el procés de preinscripció a la universitat?

Per què és important? La prematrícula universitària és el moment en què els estudiants han de valorar, segons la nota obtinguda, què volen estudiar i on volen estudiar-ho i establir el seu ordre de preferències.

Quan? La preinscripció es pot fer des del dia 6  de juny i fins al dia 30 de juny de 2023, i fins al dia del tancament la llista es pot guardar sense sotmetre-la definitivament. Això permet fer modificacions un cop surtin les notes, per exemple. La data en què es fa la prematrícula, sempre que sigui dins del termini, no influeix en l'assignació de places, que depèn només de la nota obtinguda a la selectivitat.

  • Un mes després, aproximadament, es publica l'assignació de places, en què es comunica a cada estudiant quina de les seves preferències se li ha assignat.
  • Si l'estudiant desitja canviar d'opció o renunciar, hi ha un termini per sol·licitar-ho. Després d'aquest, es fa la segona, i definitiva assignació de places.
  • Superat aquest procés, cal accedir al portal web de la universitat assignada i cercar el dia de matrícula per als estudiants de primer curs del grau en qüestió.

Com funciona? Tot aquest procés es fa a través del portal d'accés a la universitat, el mateix on s'ha fet la inscripció a la selectivitat i tots els tràmits relacionats amb les proves.

  • La prematrícula consisteix en una llista de fins a 10 opcions en què l'estudiant ha de seleccionar l'ordre de preferències tant de grau com d'universitat.
Categoria: Societat