Societat
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN
Violència masclista

En llibertat el detingut per la violació amb submissió química d'Igualada

Actualitzat: Dimarts, 30 de maig de 2023. 17:54
Temps de lectura: 2 minuts
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 38 anys acusat de drogar i agredir sexualment una dona de 33 anys a Igualada. Els fets van passar divendres 26 de maig quan en un ambient de festa la víctima va conèixer el presumpte agressor.

Per què és important? Les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% a Catalunya el primer quadrimestre de 2023 respecte del mateix període de l’any anterior.

  • Les violències sexuals en l'àmbit de l'oci nocturn a Catalunya representen el 14% de tots els delictes contra la llibertat sexual denunciats durant el primer quadrimestre d'enguany.

El més nou: El jutjat d'instrucció 1 d'IGualada ha acordat la llibertat provisional per al detingut, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

  • Cap de les parts personades, ni la fiscalia, ni l'acusació particular han demanat l'ingrés a presó. L'home haurà de personar-se als jutjats sempre que l'hi demanin.

Què en sabem? La dona va denunciar els fets el dilluns 29 de maig, en ser conscient del que havia passat.

  • Va sortir de festa amb una amiga i durant la nit va conèixer un home, amic d'una coneguda que es va trobar.
  • En marxar del local l'acusat les va convidar a les dues a pujar a casa seva a prendre alguna cosa.
  • Un cop a dalt, la denunciant relata que la seva coneguda va rebre una trucada i va marxar i es va quedar a soles amb l'home. Aquest li va oferir una cervesa i, després de prendre-se-la, "ja no recorda res més".
  • Quan es va despertar ja no era al sofà, sinó en un llit, i va reconèixer en ella senyals d'haver patit una agressió sexual. Va marxar ràpidament del domicili.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112.

Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.