Societat
Un home enmanillat.
Foto: Un home enmanillat.
VIolència Masclista

Presó provisional per un dels acusats de la violació amb submissió química de Terrassa

Temps de lectura: 1 minut
Un home enmanillat.
Foto: Un home enmanillat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decretat presó provisional i sense fiança per a un dels acusats de la violació amb submissió química d'una jove a Terrassa el divendres 19 de maig.

Per què és important? La presó provisional i sense fiança implica que els tribunals consideren que els fets prou greus, i valoren que és un risc que l'acusat estigui en llibertat mentre investiga.

Què en sabem? Els fets van tenir lloc la matinada de 13 de maig en una coneguda zona d'oci nocturn de Terrassa.

  • Els presumptes agressors haurien drogat a la víctima mentre ella era tranquil·lament de festa. Després l'haurien portat a un pis proper, quan ja era sota l'efecte de les substàncies psicoactives.
  • Els mossos han detallat que només un dels detinguts hauria agredit sexualment la víctima, i que l'altre hauria actuat com a còmplice.
  • La víctima és major d'edat i els dos detinguts també.

Context: Segons les dades de l'Institut Nacional de Toxicologia dels últims cinc anys, en una de cada tres agressions sexuals a Espanya, la víctima estava sota els efectes de la submissió química. 

A més, a Espanya la submissió química és un delicte tipificat a la Llei Orgànica 10/1995 del Codi Penal i a la Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, on la submissió química està expressament recollida.

Previsions: La investigació continua en curs per poder jutjar els fets.