Societat
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil
Feminicidi

Assassinat masclista després de 56 intervencions policials per protegir la víctima

Temps de lectura: 2 minuts
Guàrdia Civil
Foto: Guàrdia Civil

Una dona va ser assassinada diumenge 4 de juny a Pontevedra a mans de la seva exparella, un Guàrdia Civil, que tenia una ordre d'allunyament. La policia havia hagut d'intervenir en 56 ocasions per protegir la víctima.

Per què és important? A Espanya en el que portem de 2023 hi ha hagut 42 feminicidis, dones assassinades per violència de gènere, segons dades de Feminicidios.net, que registra els casos dia a dia.

Què en sabem? Un agent de la Guàrdia Civil, va assassinar la seva exparella de 44 anys, quan aquesta sortia de treballar.

  • L'assassí es va suïcidar després del crim en el moment que es va veure acorralat per diverses patrulles de policia.
  • L'equip Mujer Menor (Emume) de la Guàrdia Civil havia intervingut en 56 ocasions per protegir la dona. Segons ha declarat, no totes eren intervencions per trencament de l'ordre d'allunyament, sinó també per seguiment.

D'on venim? La víctima va posar una denúncia fa menys de dos mesos quan es van determinar les mesures de protecció: Una ordre d'allunyament de 300 metres i de prohibició de comunicació.

  • El cas estava classificat com de "risc mitjà".
  • La policia va haver d'intervenir en nombroses ocasions perquè l'home incomplia aquesta mesura.

A més: L'home, guàrdia civil, tenia les armes retirades, però va assassinar la dona a trets amb una arma no reglamentària. 

En profunditat: Es tracta del segon feminicidi a Galícia d'aquest 2023, tot i que falta la confirmació oficial un cop acabi la investigació de la delegació del govern contra la Violència de Gènere.

  • La primera va ser una dona assassinada a Baiona el passat febrer a mas de la seva exparella.