Societat
Selectivitat
Foto: Selectivitat | Europa Press
Selectivitat 2023

Comença la Selectivitat 2023: A Catalunya s'examinen 42.000 estudiants

Temps de lectura: 2 minuts
Selectivitat
Foto: Selectivitat | Europa Press

Aquest dimecres 7 de juny comença la  Selectivitat 2023 mb un total de 41.671 estudiants que faran les proves d'accés a la universitat (PAU). Els exàmens es faran durant tres dies, fins divendres 9 de juny i comencen amb les proves de llengua castellana i literatura i llengua estrangera, entre d'altres.

Per què és important? Les PAU són clau per poder escollir el grau universitari desitjat i el centre en què es vol estudiar. Aquest any la xifra d'estudiants torna a superar la de l'any passat, i suposa un nou rècord.

En detall: Aquest any, igual com va passar l'anterior, es preguntarà per escrit als estudiants en quina llengua volen rebre els enunciats de les proves: català o castellà per a tots els exàmens o, per a l'examen d'història, l'opció en aranès.

  • El primer dia es repartirà un full de paper en què els alumnes hauran d'escollir l'idioma per a cada examen.
  • L'any passat el 97% dels estudiants van escollir el català.

En dades: Del total dels alumnes, 31.769 són de Barcelona, 3.606 de Girona, 2.407 de Lleida i 3.889 de Tarragona.

  • Sobre l'origen, 32.698 venen d'haver cursat 2n de batxillerat; 4.191 d'un cicle de Formació Professional de grau superior i 4.782 són de matrícula lliure.

Com funciona? La selectivitat té dues fases, d'una banda, la general i obligatòria, i de l'altra, l'específica i optativa, on els estudiants poden fer fins a tres exàmens.

  • Cada examen té una durada d'una hora i mitja, excepte els tribunals per a persones amb necessitats específiques, que tindran dues hores.
  • Hi ha un total de 211 tribunals en una trentena de poblacions que acolliran les proves.

Previsions: La nota de batxillerat té un valor del 60%, la nota de la fase general del 40% que només computa si aquesta fase s'aprova, i la fase específica suma un màxim de 4 punts a la nota final.

  • Les notes de la selectivitat 2023 es publicaran a partir del dia 22 de juny al Portal d'Accés a la Universitat.
  • La preinscripció universitària es pot fer des d'aquest divendres 30 de juny i fins a la primera assignació de places, el 12 de juliol.
Categoria: Societat